Traficul de mărfuri a scăzut cu 40% în porturile din zona APDM Galaţi, la 7,6 milioane tone

F.A.
Companii / 21 decembrie 2009

Traficul total de mărfuri în porturile situate în zona de activitate a CN Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi a scăzut în 2009 cu 40%, faţă de anul 2008, cee înseamnă o reducere cu 37%, faţă de estimarea iniţială, la 7.633.607 tone, potrivit bilanţului de activitate al companiei, informează NewsIn.

De asemenea, potrivit bilanţului activităţii CN Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi în anul 2009, traficul maritim preliminat înregistrat în cursul anului 2009 în porturile situate în zona de activitate a companiei este de circa 2.178.307 tone, în creştere cu 4% faţă de anul 2008 şi cu 7% faţă de traficul estimat a se realiza în acest an.

În ceea ce priveşte proiectele companiei, în data de 1 aprilie 2009 CN APDM SA Galaţi a început derularea proiectului WANDA - "Administrarea deşeurilor pentru navigaţia interioară pe Dunăre", finanţat în proporţie de 98% prin intermediul programului South East Europe Transnational Cooperation şi al bugetului de stat. Valoarea totală a proiectului este de 1,67 milioane euro, din care bugetul gestionat de CN APDM SA Galaţi este de 0,47 mil. euro, respectiv circa 28%.

În acelaşi timp, CN APDM SA Galaţi a depus la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii documentaţia necesară în vederea obţinerii finanţării prin intermediul Programului Operaţional Sectorial - Transporturi, pentru două proiecte. Astfel, pentru proiectul privind "Sistemul de colectare a deşeurilor generate de nave în porturile de pe Dunărea Maritimă", compania vrea să acceseze circa 40,38 milioane lei (10,79 milioane euro) şi încă 41,30 milioane lei (9,59 milioane euro) pentru "Lucrări de infrastructură portuară - Modernizare cheu dana 23 şi 25 parţial din portul Brăila".

De asemenea, compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri preliminată de circa 9,40 milioane lei, reprezentând 97,11 % din veniturile estimate a se realiza în cursul acestui an, iar cheltuielile de exploatare preliminate vor fi de circa 9,10 milioane lei, reprezentând 94,40 % din cheltuielile prevăzute pentru perioada analizată.

Pentru depăşirea crizei economice CN APDM SA Galaţi a aplicat mai multe măsuri, printre care reducerea permanentă a cheltuielilor, astfel încât acestea să reprezinte doar strictul necesar realizării lucrărilor propuse, reducerea cheltuielilor de personal prin eliminarea primelor şi acordarea de zile libere neplătite, precum şi gestionarea eficientă a resurselor umane, financiare şi tehnice proprii. În plus, compania a recurs la atragerea de resurse financiare suplimentare prin intermediul programelor cu finanţare nerambursabilă şi la încasarea în timp cât mai scurt a creanţelor datorate de clienţi, astfel încât să se asigure necesarul de lichidităţi financiare.

CN APDM SA Galaţi are ca obiect principal de activitate asigurarea administrării şi funcţionării porturilor şi a infrastructurii de transport naval aflată în concesiunea sa, pe sectorul maritim al Dunării şi în special în porturile Galaţi, Brăila şi Tulcea. În acest sens, asigură utilizarea de către terţi a infrastructurii de transport naval constând din terenuri portuare, cheiuri şi pereuri, acestea fiind proprietate publică a statului român, concesionate către CN APDM SA Galaţi conform prevederilor legale în vigoare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb