Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu la Justiţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 16 ianuarie 2008

Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Meleşcanu la Justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri după-amiaza decretul de numire a lui Teodor Viorel Meleşcanu în funcţia de ministru interimar al Justiţiei, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Documentul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial. ""Preşedintele Traian Băsescu salută decizia primului-minis­tru Călin Popescu-Tăriceanu de a propune un ministru interimar al Justiţiei, în urma consultării cu şeful statului"", se arată în comunicatul de presă.

Teodor Meleşcanu: Voi fi interimar 17 zile

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat ieri că va fi interimar la Ministerul Justiţiei doar pentru 17 zile, până la începutul lunii februarie. "Am luat o decizie care să nu blocheze, mai ales într-o perioadă, aş spune, destul de delicată în ceea ce priveşte relaţia noastră cu UE pe linie de justiţie, să nu blocheze func­ţionarea acestui organism foarte important", a declarat Meleşcanu, citat de Rompres.

El a precizat că va fi interimar pentru 17 zile, până în jurul datei de 2-3 februarie, deoa­rece demisia lui Tudor Chiuariu a fost publicată în Monitorul Oficial la 17 decembrie, iar interimatul la un minister nu poate dura mai mult de 45 de zile.

\"Sunt singurul cu studii juridice de specialitate la zi şi, în consecinţă, s-a considerat că sunt cel mai familiarizat cu domeniul. Ca senator am făcut parte din Comisia juridică şi am participat la tot procesul parlamentar de adoptare a diverselor legi din domeniul jus­tiţiei", a motivat Meleşcanu propunerea sa ca interimar la Justiţie.

Meleşcanu a arătat că, din punctul de vedere al Guvernului, s-a făcut un pas foarte important pentru a se debloca situaţia de criză de la MJ, dar a subliniat că nu s-a renunţat la nominalizarea Noricăi Nicolai pentru a prelua portofoliul Justiţiei.

"Singura raţiune a numirii unui interimar a fost oferirea unei perioade de timp care să ne permită să clarificăm problema numirii doamnei Norica Nicolai prin discuţii directe şi eventual prin folosirea Curţii Constituţionale sau a oricărui alt mecanism constituţional care să ne permită să depăşim acest impas. Nu este o decizie care o priveşte pe Norica Nicolai, cât o decizie care urmăreşte să asigure un interval de timp în care lucrurile să poată fi clarificate, să ieşim din acest cerc vicios care riscă să aibă până la urmă costuri, poate chiar destul de mari în ceea ce priveşte evoluţia reformei în justiţie", a subliniat Teodor Meleşcanu. El a precizat, de asemenea, că mapa sa profesională este la Ministerul Afacerilor Externe şi nu conţine nimic care să îl împiedice să îşi desfăşoare activitatea de ministru interimar al Justiţiei, timp de 17 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb