TRAIAN BĂSESCU: "Băsiştii să vină la vot şi să le dea o lecţie lui Ponta şi Tăriceanu"

Valentin Busuioc
Politică / 15 noiembrie 2014

"Băsiştii să vină la vot şi să le dea o lecţie lui Ponta şi Tăriceanu"

Şeful statului a făcut, ieri seară, apel la susţinătorii prezidenţiali (calificându-i drept "băsişti", cu termenul folosit de adversarii săi) să vină mâine la vot şi să "le dea o lecţie" lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, semnatarii noii Uniuni Social-Liberale ("USL 2.0").

"Responsabilitatea românilor, a băsiştilor, e să vină duminică la vot şi să nu lase ţara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să îi servească. Fac apel la toţi românii de bună-credinţă ca duminică să vină la vot şi să nu îşi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţa corupţilor", a punctat Traian Băsescu.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) "încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate", a susţinut ieri preşedintele Băsescu, făcând apel la români "să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau în străinătate".

"A fost evident faptul că membrii Guvernului, Ministerul de Externe încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate. Avem şi câteva elemente foarte clare din care rezultă încercarea de obstrucţionare. De exemplu, comunicatul de ieri al MAE al Germaniei, care a demontat afirmaţiile lui Ponta că nu se pot înfiinţa secţii de votare în afara consulatelor şi ambasadelor. Mai mult: Guvernul României a fost solicitat să ceară înfiinţarea de secţii, ministrul de Externe german utilizând exemplul oferirii de spaţii pentru alegerile din Turcia", a afirmat Băsescu.

În apelul său privind participarea la vot, şeful statului a amintit de cei 3,5 milioane de români din diaspora, care "au mai avut o importanţă capitală în continuarea proceselor de modernizare a României în 2009".

"Ca om care a simţit solidaritatea românilor din străinătate, îi rog în mod special să meargă la vot. Ştiu că e un efort suplimentar pentru ei, secţiile de votare sunt la distanţe foarte mari, ştiu că le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din ţară, dar îi rog să înţeleagă că e esenţial ca duminică să se prezinte la vot şi să-şi aleagă preşedintele", a adăugat Traian Băsescu.

Băsescu, despre refacerea USL: "Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache"

Şeful statului nu a scăpat ocazia să îşi critice principalii adversari, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, care, ieri, au pus bazele noii Uniuni Social-Liberale - aşa-numita "USL 2.0". Mai mult: Tăriceanu "a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache", în opinia lui Traian Băsescu, care a criticat reînfiinţarea USL cu PLR, partid "care nu e înregistrat".

"Oamenii aceştia (Ponta şi Tăriceanu - n.r.), de când sunt împreună, nu au propagat decât ură, au împărţit ţara în < băsişti > şi < electorat bun >. Eu îi chem pe băsişti să vină duminică la vot, să le dea o lecţie. E rugămintea mea la toţi cei care vreodată au avut încredere în mine. Ponta să nu se bucure de ura pe care o împrăştie el şi televiziunile sale; ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004. (...) Ce au făcut azi (ieri - n.r.) liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă. Cum poţi să reînfiinţezi USL cu Partidul Liberal Reformator, care nu e înregistrat? Hai, că domnul Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache (e pe un pod şi crede că e pe altul, e în faţă cu Chirieac şi îi spune: < Chifu >), vârsta la unii oameni produce efecte, dar mă aşteptam ca măcar ceilalţi să realizeze că omul ăsta nu are un partid", a comentat Băsescu.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. odiosul base un gunoi pana in ultima clipa

    1. Diavolul se arata greu dar pana la urma se arata. In rugaciune, diavolul este chemat sa isi arate fata, pentru a-l putea izgoni. Diavolul a ales sa isi arate fata in Vinerea de dinaitea votului. Nu stiu ce este mai eficient impotriva acestui diavol, apa sfintita, votul sau catusele...

      Cred că şi cine ia numele diavolului in desert ar trebui pedepsit, asa ca ferea... :)

      da tare sunteti infierbantati mai baieti :-) Ce puneti asa nerv ca parca a doua zi dupa alegeri ati fi alesi consilieri la Cotroceni:-) Eu as fi multumit sa lase vizavi loc de pascut in Gradina Botanica si sa le fie permis boilor sa lincezeasca prin imprejurimi. Daca vreti, va tin si voua un loc liber. I pup You !

      buie mase!

      Simpatic romanasul Bestea; vedeti cum un bou se multumeste si cu un loc de pascut pe imas. 

    Basistii e cu noi si as fi mers pana la capatul pamantului sa dau votul meu, insa desi nu m-as fi miscat fara un discount, asa cum spune prietenul Konieczny, totusi probabil o voi face pentru ca m-a suparat domnul Mobius cand am aflat ca a vandut cu discount de 8% si a luat vreo 100 milioane de brutoroni pe 25% , iar casa si banca arata un sold de vreo 200 milioane , ceea ce la 25% ar reveni vreo 50 de milioane. Adica conductele, esenta afacerii le primesti la vreo 50 de milioane ceea ce inseamna ca este un chilipir. Eu cand am sosit cu pluta pe conducta in tara oamenilor care nu sunt brute am dat puternic din labute, acum sa fie asa de simplu? Te tin la curent si vom fi ce am fost ba chiar mai mult decat atat. Iar fraza lui matale "numai boul e consecvent când vezi că nu ai un partener pentru o treabă cinstită" va fi trecut pe frontispiciul democratiei si va face din acest animal nobil noua speranta a Romaniei. La lupta, colegi ai mei!

    1. konieczny e pesedist?prostalaule....du-te in groapa!ziarul asta parea serios, dar cand vad cine il citeste si isi da cu parerea, poate ar trebui sa le scrie altfel...

      adica vrei sa spui matale ca nu orice are voie sa-l citeasca, sau cum e problema. Ai citit matalutza prospectul de emisiune la conpet in piata reglementata sau te-ai multumit cu arici pogonici? Recomanda-mi tu ce ar trebui sa citesc. Sa nu spui cumva ziarul financiar ca atunci chiar trebuie sa iau pastilute. Iti doresc o seara placuta Desteptule :-)

      Basistii e cu noi! Capitanul a dat tonul iar ei ne-au dovedit-o in turul doi. 

      Basistii e cu noi! orice ati face voi.

    esenta mesajului lui base de ieri este simplu.....fratilor, in 2009 am reusit sa fur voturile cu ajutorul oamenilor mei......acum nu mai merge.....daca nu castiga mutalaul, ajung la puscarie...ca frate-miu......ca am belele cat casa.....am furat destul...iar voua v-am dat o mare (...).......asa ca nu ma lasati.....nu as putea indura umilinta nici macar a unei singure zile de parnaie....va implor, va rog in genunchi.....iesiti la vot ......base tata, puscaria te mananca.....primul corupt al tarii acolo va ajunge!

    1. cat ar fi Mugurel de bun cu tulburelu :-)

    Ticalosul si-i aroga pe toti acei care-l vor vota Iohannis.

    Foarte bine, este atitudine de Presedinte responsabil! Sa-l urmam cu totii! 

    1. la parnaie?

      (...), tu ce cauti aici?.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb