TRAIAN BĂSESCU: "În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national"

A.B.
Politică / 9 august 2020

"În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national"

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că Ministerul de Interne nu este o "instituţie de spectacol", susţinând că "elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participe inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie", pentru că ministrul Marcel Vela este "avid de imagine cu orice preţ". "În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?", spune Băsescu, potrivit News.ro

"Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională. Ajuns la Bucureşti Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID - 19. Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie. Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie", a scris Traian Băsescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie "introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc".

"S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?", a menţionat Băsescu.

Un membru al lumii interlope, Emi Pian, a murit după o bătaie între clanuri care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în Sectorul 6.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Rade ciob de oala sparta! Chiar daca e adevarata afirmatia lui Petrov, turnatorul asta imputit ar trebui sa fie ultimul om care sa dea astfel de lectii, cand el ca presedinte, a adus toti interlopii si infractorii la conducerea Romaniei, ca sa se infrupte toti din avutia tarii si din banul public!

    1. Domnule "PETROV".Intre tine si decedatul EMI PIAN,nu este nici o deosebire. Acesta,a fost SEFUL CLANULUI de INTERLOPI DUDUIANU si au avut in STAPANIRE un SECTOR al CAPITALEI. In comparatie,tu,ai FOST cel mai mare INTERLOP al ROMANIEI,si ai luat in STAPANIRE intai BUCURESTIUL si apoi toata ROMANIA.Cred ca nu ai uitat momentele in care ti-ai pus Sotia la o UMILINTA fara margini cand unul dintre cei mai temuti INTERLOPI din OLTENIA (bercea mondialu),ii atarna de gat MAHMUDELE in timp ce tu ranjeai cu gura pana la urechi.APOI,FRATELE tau,s-a INRUDIT cu acel INTERLOP, si a primit un MORMAN de VERRZISORI pentru ca tu sa il scapi pe INTERLOP de PUSCARIE {asa a declarat BERCEA}.Insa tu,ca orice INTERLOP PERVERS,l-ai lasat pe FRATELE tau sa intre la PUSCARIE,fiinduti frica sa nu iti pierzi FUNCTIA. Intre tine si VELA,nu este nici o DEOSEBIRE. TU,ai PROFITAT din plin de CLANURILE TIGANESTI asa cum a facut si VELA acum.DEOSEBIREA este aceea ca VELA,a UMILIT INSTITUTIILE de FORTA {politia si jandarmeria} trimitandu-i ca pe niste CATELUSI sa PLANGA INTERLOPUL.Nu pot sa inteleg cum GENERALI si COLONEI ai POLITIEI si JANDARMERIEI,au putut sa INCUVINTEZE aceasta UMILIRE a COLEGILOR pe care ii conduc.Ce am vazut nu este scandalos ci GRETOS.A vazut o TAA intreaga cum FAMILIA lui PIAN,este mai tare decat POLITIA si JANDARMERIA.Si mai umilitor este insa faptul ca dupa inmormantare,in timp ce la POMANA GRATARELE SFARAIUA,cei din curte mancau in timp ce POLITISTII si JANDARMII,se saturau de MIROS.Iata PETROV aceasta este TARA in care tu,ai ridicat INTERLOPII,la inaltimea OAMENILOR de STAT.!

      Faptul ca d-ta te ascunzi dupa un pseudonism denota lipsa curajului in a-ti expune un punct de vedere, ca atare, lispsa formei caracteriale ararata ca esti penibil, monser.

      Ma-ta a fost si mai penibila, atunci cand a scos dupa o betie crancena, un rahat retardat ca tine! Dupa atata rau cat a facut Romaniei, sa vii aici si sa-l lingi in continuare pe Petrov, denota ca ai un intelect si o moralitate care tind catre 0 absolut!

      Țepeș, ești plătit in ruble rusești devalorizate sau în "lei grei " din Bostwana?

      cand numitul Basescu se lauda cu contrabanda de blugi,tigari si detinere de valuta ati tacul si ati dat buzna in sectiile de votare.La referend ati lipsit.acum sunteti curajosi.

      Dar Basescu dupa ce crezi ca se ascunde?Dupa coada de la matura?

      Ma plateste ma-ta in natura, pt serviciile prestate! Daca nu stiai, afla acum ca asa a procedat toata viata ei , deci ar cam fi cazul sa-ti faci un test de paternitate!

    Puterea pe mână la interlopi și perverși.

    Interlopii astia isi trag radacinile in guvernarile basiste, cand au acumulat milioane de euro pe proxenetism, droguri , camatarie iar politia se uita in alta parte pentru ca lipeau afise si faceau garda pentru PDL in campanii. Batranul turnator nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase. Il acuza pe Vela de popularizarea interlopilor, condamna comunismul prin intelectualii lui facuti din rahat. Pattern cunoscut deja. Degeaba va uitati in gura lui ca in afara de vorbe de sminteala nu veti obtine. Cinstea sta in alta parte. Cat Basescu va fi liber nu in puscarie nu ne vom rupe de trecut.

    eveniment national e cand fratele unui presedinte in functie naseste un interlop!! cand ia spaga de la interlop sa faca o combinatie in justitie!!

    Stimati combatanti

    toate interventiile de mai jos si altele meterializate in diverse "fapte" sunt , din pacate o ilustrare a unor adevaruri de care ar trebui sa ne fie rusine si nu sa fie un motiv de "mandrie" : cine stie mai mult despre altul sau cine pe cine are la mana! 

    Basescu chiar daca este unul dintre cei mai rafinati mafiot/om politic/afacerist, etc est in primul rand un las de toata jena 

    mai trist este ca si altii sunt de toata jena fara sa realizeze cel putin acest lucru - vezi cazul lui Velea si cu tot circul creat la la evenimentul monden al ceremoniei organizate in "cinstea" maretului interlop! poate avea ceva obligatii,  

    mai stii? 

    mai trist este ca increngatura intre lumea interlopa, lumea politica si "institutiile statului" numite MAI si "justitie" de fapt CONDUC ROAMNIA DE MULTA VREME 

    CE ESTE DE FACUT IN AFARA DE PARASI TARA SI A CAUTA ECHILIBRUL IN AFARA PECINEGEI? 

    Aste e intrebarea care ar trebui sa si-o puna toata ROMANIA (inca necorupta)

    mai domnule prim' in functie pe nume orban, zis Sile

    cum stam cu faptele vs declaratiile anterioare: "Ludovic Orban anunţă lupta împotriva clanurilor de interlopi: "Fără milă!""

    fara mila probabil se refera la bugetul alocat de MAI pentru acest eveniment??? 

    1. cand numitul Basescu se lauda cu contrabanda de blugi,tigari si detinere de valuta ati tacul si ati dat buzna in sectiile de votare.La referend ati lipsit.acum sunteti curajosi.

      Chiar daca poliltia si jandarmeria au fost umilite,azi am vazut ca doi dintre cei care cica ii apara pe politisti spuneau ca asa trebuia actionat. Cei doi asazisi reprezentanti,pe numele lor de COARNA zis si GOARNA,iar celalatt SURUGIU.GARGARAGIU,prin luarile lor de pozitie le arata politistilor cine si cum ii reprezinta.Asa se intampla cand iei niste bani din munca celor pe care ar trebui sa ii aperi nu sa ii umilesti si tu incaodata. Dar,se iveste in zare un baiat tanar,care reprezinta si el un sindicat din politie si anume un subofiter pe nume de ANDREICA,care in ultimul timp,arata PUTREGAIUL din politie si se lupta pentru DEMNITATEA ,si ONOAREA politistilor pe care ii reprezinta. Cu o floare nu se face primavara,dar daca floarea miroase frumos,este un semn ca primavara se apropie.!

    Dle Băsescu, vă respect mult,vă cred un om corect, inteligent si extrem de harnic si informat dar nu aveți acea finețe în a înțelege natura umană. Probabil find o lungă perioadă căpitan de vas când intrați în conflict cu subordonații castigati tot timpul pentru că marinarii de pe vas nu aveau decât opțiunea să innoate până la țărm. Parerea mea este că poliția a acționat corect, se petrecuse o crimă și până la înmormântare trebuie să fi atent cu niște indivizi imprevizibili si chiar să le arăți "valoarea" .Imediat după înmormântare însă e obligatoriu ca poliția sa-si ia revanșa, să arate cine e șeful, să se comporte dur, vechi dosare să fie reactualizate, arestări, ex.perfect și pentru alte clanuri! Pare greu de inteles, de acceptat pentru restul populației, de unii polițiști mai impulsivi dar așa trebuie făcut.

    Deci important e ce faci după! 

    1. Dle Basescu,nu va respect deloc si defel,va cred un om profund incorect,smecher si extrem de parsiv si foarte bine informat de catre colegii dvs. securisti comunisti.Aveti acea finete in a intelege natura umana astfel ca,stiti perfect cand trebuie sa puneti sare pe rana,constient fiind de faptul ca sunteti ultimul om din tara asta care ar trebui sa faca pe lupul moralist in aceasta problema si in mai toate problemele in general.In opinia mea,aveti dreptul de a nu spune nimic pana cand bratul lung al legii va face dreptate si in cazul dvs.Pare de necrezut dar o sa vedeti ca pana la urma trecutul va va ajunge din urma.

    Politia nu avea ce sa caute acolo. La acele activitati nu s-a incalcat nici o lege, nu s-a savarsit nici o contraventie sau infractiune. Daca acolo s-ar fi produs ilegalitati, atunci ar fi fost datoria politistilor sa intervina sa cerceteze sa aplice masurile cuvenite si sa actioneze conform legii. Toti cetatenii Romaniei sunt respunzatori pentru faptele lor. Politia nu poate presupune ca se vor comite fapte ilegale si nu are ca atributiuni sa intervina cu forta pentru a previnii fapte ce presupune ca urmeaza sa fie savarsite de cetateni.

    Cine a presupus existenta conditiilor legale, necesare si a declansat asemenea actiuni de o asemenea amploare si fara indoiala costisitoare pentru statul roman, trebuie pus sa plateasca. Si da, daca Vela a declansat nejustificat intreaga operatiune sa raspunda.  

    Iar in privinta lui Basescu, parca il vad cum in mijlocul satrei in genunchi dansa cu o femeie cu salbe si .. din neamul interlopilor. Si daca nu ma insel si doamna Elena a primit atunci o salba.  

    Basescu este ultimul om care ar trebuii sa vorbeasca despre aceste probleme, care, da, pot pune in pericol Romania.  

    Cu un frate condamnat pentru relatiile sale ilegale cu clanurile tiganesti si poate ca avand in buzunar bani din aceasta afacere, ar trebuii sa se abtina.

     

    1. Am citit : "Dacă VELA a declanșat întreaga operațiune costisitoare trebuie pus să plătească". __Și adaug : " Să plătească cu o demisie prea bine măritată dar și financiar". Și o întrebare: costurile show-lui dat de MAI = VELA în acest caz sunt egale/ mai mici/mai mari decât ratata-cheltuială cu zecile de mii de polițiști evlavioși, livrând Lumina Sfântă de Paște...din ușă în ușă , cu flota auto din dotare asistată aerian de câteva elicoptere ???

      Daca se bateau clanurile tiganesti pe acolo,se omorau intre ei,ati fi spus:politia stia ca exista aceasta posibilitate si nu a facut nimic.Nu e bine nici asa,nici asa.Daca Velea sau altcineva a gresit,sa plateasca,e in regula,dar sa stea la coada dupa Basescu.Cred ca-i mai vine cuiva randul dupa sapte vieti.Basescu are tupeul nesimtit de a-si face campanie electorala chiar si negativa speculand orice situatie.Trebuie sa ne amintim de el chiar daca nu ne face nicio placere.Se baga in seama.El pe astia care se bagau in seama in politica(si il deranjau pe el) i-a bagat la parnaie.

    Clanurile erau si pe vremea lui Ceausescu deținând un"monopol" clar al aurului. Lejer ,prin intermediul lor trecea peste jumătate din aurul vândut. După revoluție au "înflorit pe timpul lui Iliescu, iar apoi societatea s-a mai așezat, iar pe timpul lui Băsescu oricât vi s-ar părea vouă de curios, a scazut fenomenul infracțional in România dar a crescut exponențial infracționalitatea în Europa. Acum influența lor e in scădere, sunt camere peste tot,posibilitati de interceptare.

    Totuși crează o nesiguranță la nivelul populației! 

    astept sa castige marinarul alegerile la Bucuresti si sa-l vad cum " se cinsteste" iarasi cu tiganii...Sa-l vad atunci ce mai zice....

    1. Eu astept sa-l vad la parnaie impreuna cu interlopii.Sa vedem atunci ,ce mai zice?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb