TRAIAN BĂSESCU: "MAE încearcă să obstrucţioneze votul românilor din străinătate"

V.B.
Politică / 14 noiembrie 2014

Actualizare 19:19 Băsescu: "Băsiştii să vină la vot şi să le dea o lecţie lui Ponta şi Tăriceanu"

Şeful statului a făcut, astăzi, apel la susţinătorii prezidenţiali (calificându-i drept "băsişti", cu termenul folosit de adversarii săi) să vină duminică la vot şi să "le dea o lecţie" lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, semnatarii noii Uniuni Social-Liberale ("USL 2.0").

"Oamenii aceştia (Ponta şi Tăriceanu - n.r.), de când sunt împreună, nu au propagat decât ură, au împărţit ţara în < băsişti > şi < electorat bun >. Eu îi chem pe băsişti să vină duminică la vot, să le dea o lecţie. E rugămintea mea la toţi cei care vreodată au avut încredere în mine. Ponta să nu se bucure de ura pe care o împrăştie el şi televiziunile sale; ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004. Responsabilitatea românilor, a băsiştilor, e să vină duminică la vot şi să nu lase ţara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să îi servească. Fac apel la toţi românii de bună-credinţă ca duminică să vină la vot şi să nu îşi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţa corupţilor", a detaliat Traian Băsescu.

---

Actualizare 19:13 Băsescu, despre refacerea USL: "Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache"

Călin Popescu Tăriceanu "a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache", a opinat Traian Băsescu, criticând reînfiinţarea USL cu PLR, "care nu e înregistrat".

"Ce au făcut azi liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă. Cum poţi să reînfiinţezi USL cu Partidul Liberal Reformator, care nu e înregistrat? Hai, că domnul Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache (e pe un pod şi crede că e pe altul, e în faţă cu Chirieac şi îi spune: < Chifu >), vârsta la unii oameni produce efecte, dar mă aşteptam ca măcar ceilalţi să realizeze că omul ăsta nu are un partid", a comentat Băsescu.

---

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) "încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate", a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu, făcând apel la români "să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau în străinătate".

"A fost evident faptul că membrii Guvernului, Ministerul de Externe încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate. Avem şi câteva elemente foarte clare din care rezultă încercarea de obstrucţionare. De exemplu, comunicatul de ieri al MAE al Germaniei, care a demontat afirmaţiile lui Ponta că nu se pot înfiinţa secţii de votare în afara consulatelor şi ambasadelor. Mai mult: Guvernul României a fost solicitat să ceară înfiinţarea de secţii, ministrul de Externe german utilizând exemplul oferirii de spaţii pentru alegerile din Turcia", a afirmat Băsescu.

În apelul său privind participarea la vot, şeful statului a amintit de cei 3,5 milioane de români din diaspora, care "au mai avut o importanţă capitală în continuarea proceselor de modernizare a României în 2009".

"Ca om care a simţit solidaritatea românilor din străinătate, îi rog în mod special să meargă la vot. Ştiu că e un efort suplimentar pentru ei, secţiile de votare sunt la distanţe foarte mari, ştiu că le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din ţară, dar îi rog să înţeleagă că e esenţial ca duminică să se prezinte la vot şi să-şi aleagă preşedintele", a adăugat Traian Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb