TRAIAN BĂSESCU: "Marele fost sindicalist Ciorbea, un Avocat al Poporului foarte docil"

V.B.
Politică / 3 iulie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că Victor Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului, datorită alocărilor bugetare de care se bucură, şi că este docil, supus politic şi un om pe care "îl cumperi cu facilităţi".

Afirmaţiile au fost făcute într-o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară (FMP) la doi ani de la referendumul de suspendare a lui Băsescu. Şeful statului l-a criticat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru că nu a atacat Ordonanţa pentru modificarea Legii Educaţiei, opinând că "marele fost sindicalist" este "docil, supus politic şi (...) îl cumperi cu facilităţi".

Potrivit lui Traian Băsescu, nu se poate spune că supremaţia Constituţiei este realizată, "atâta vreme cât guvernele abuzează de ordonanţe de urgenţă şi atât timp cât au un Avocat al poporului, singurul care poate ataca Ordonanţe de urgenţă, care este supus politic sau pe care îl cumperi cu facilităţi de ultimă oră, cum s-a întâmplat în şedinţa de Guvern trecută".

Liderul de la Cotroceni a adăugat: "Domnul Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului de la Revoluţie: i s-a mărit bugetul, i s-au creat facilităţi să cheltuiască atât cât are nevoie şi veţi vedea că marele fost sindicalist Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil. Un Avocat al Poporului responsabil ar fi atacat Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii Educaţiei, pe care a dat-o Guvernul de curând, şi care a făcut din nou, din Educaţie, un chioşc la care să se poată aciziţiona diplome".

Dezbaterea de astăzi din Parlamentul României a fost organizată de FMP pentru a marca doi ani de la referendumul din 2012, când, din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot (18.292.464, în acel moment), s-au prezentat la votul pentru referendum 46,24%. Dintre cei prezenţi, 7.403.836 persoane (87,52%) au votat DA, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, iar 943.375 persoane (11,15%) au votat NU, contra demiterii preşedintelui. În 2009, Băsescu fusese reales preşedinte cu 5.277.068 voturi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest mare fost sindicalist (cred ca acolo ar fi trebuit sa ramana) este cel care la un moment dat urla in gura mare (cam urla mereu) despre morala si ideologia taranista, care nu trebuie intinate, bla,bla, bla......

    Dupa care, hop top, dintr-un partid in altul.......a uitat despre morala (si onoare, adaug eu). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb