TRAIAN BĂSESCU: "MP nu face niciun fel de alianţă înainte de alegeri"

Andrei Stan
Politică / 16 ianuarie 2016

Actualizare 18:17 Tomac: "Colegiul Naţional al MP a validat 210 candidaţi pentru locale"

Colegiul Naţional al Mişcării Populare, întrunit astăzi, a validat 210 de candidaţi pentru alegerile locale, a declarat preşedinte executiv Eugen Tomac, care a precizat că nu s-a discutat despre Primăria Capitalei, informează surse din presă.

Acesta a afirmat că obiectivul MP este să câştige cât mai multe primării şi să obţină un vot politic "foarte bun" la consiliile locale.

"Am luat act de dorinţa de a candida a celor 210 membri ai Mişcării Populare în oraşe şi municipii, din 320, 210 au fost validaţi de partid pentru a intra în competiţie. Este un an important, Mişcarea Populară este hotărâtă să facă istorie anul acesta şi sunt convins că vor obţine rezultate excepţionale candidaţii noştri, foarte mulţi tineri, care pentru prima dată intră în competiţia electorală", a spus Tomac.

El a anunţat că despre candidaţii la Primăria Capitalei se va discuta în perioada următoare.

Potrivit acestuia, "oamenii de bună-credinţă" sunt bine-veniţi în MP, dar obiectivul partidului este să aducă oamenii care nu au mai făcut politică.

"Nu vrem să facem alianţe înainte de alegeri şi nu vom susţine oameni care candidează independenţi", a precizat Tomac.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:36 Eugen Tomac va candida pentru primăria Sectorului 1

Preşedintele executiv al Mişcării Populare (MP), Eugen Tomac, a declarat astăzi că va candida pentru primăria Sectorului 1, afirmând că pentru desemnarea candidaţilor pentru celelate primării de sectoare şi pentru Primăria Generală încă se mai poartă discuţii, transmit surse din presă.

"Voi candida, aşa cum mi-ai propus colegii şi am acceptat pentru primăria Sectorului 1, cred că pot să fac ceva pentru Bucureşti şi sunt onorat (de decizia Colegiului Naţional, n.r.)", a declarat preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional MP.

Eugen Tomac a afirmat că în cadrul Colegiului Naţional au fost validate 220 din 320 de candidaturi pentru oraşe şi municipii din ţară.

Cât priveşte candidatul MP pentru Primăria Capitalei şi pentru celelalte primării de sectoar, Eugen Tomac a spus că, în perioada următoare, se va face o analiză a Capitalei şi vor exista discuţii pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

Întrebat dacă fostul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Marin Dan, va candida pentru una dintre primăriile de sectoare din Capitală, Eugen Tomac a spus că acesta "va decide", precizând că vor exista discuţii pe această temă, în perioada următoare.

Întrebat dacă Elena Băsescu, membră a MP, va fi susţinută de partid la alegerile parlamentare, Eugen Tomac s-a eschivat, afirmând că, deocamdată, obiectivul MP este câştigarea alegerilor locale.

(S.A.)

-----------

Preşedintele Mişcării Populare (MP) Traian Băsescu a declarat astăzi, în deschiderea Colegiului Naţional, că partidul nu va face nicio alianţă şi i-a atenţionat pe liderii din filiale să îşi desemneze candidaţi şi să nu "cadă în capacana" politicienilor de la partidele mari care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe liste, transmit surse din presă.

"Aş vrea să fim foarte clari de la bun început. Nu facem niciun fel de alianţă înainte de alegeri. Nu aş vrea să aud de combinaţii premergătoare alegerilor în vreo organizaţie. Este esenţial pentru noi să ştim ce potenţial avem", a declarat Traian Băsescu, în deschiderea Colegiului Naţional.

Fostul şef de stat i-a atenţionat pe liderii MP din teritoriu în privinţa politicienilor "care joacă la două capate" şi i-a sfătuit să îşi desemneze candidaţi.

"De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete. Nu ştiu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor şi încearcă să îşi întindă antenele şi să aibă contact cu organizaţiile noastre. Este foarte frecventă situaţia. Vă atenţionez să nu vă păcăliţi. Puneţi-vă candidaţi, nu staţi să aştepaţi dacă Xsulescu de la un partid sau altul vine sau nu. Tipul ăsta de joc este specific celor două partide mari şi aş vrea să nu cădeţi în capcană", le-a transmis Băsescu participanţilor la Colegiului Naţional al MP.

Preşedintele MP a mai spus că formaţiunea trebuie să rămână, însă, deschisă "oamenilor noi".

"Vreau să înţelegeţi foarte bine că partidul este deschis şi trebuie să îl ţineţi deschis pentru toţi oamenii noi, dar nu vă păcăliţi cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari care nu ştiu dacă vor fi acceptaţi pe liste sau nu", le-a mai spus Traian Băsescu participanţiiilor, afirmând că este mulţumit de "valul de înscriei de oameni noi, chiar dacă asta înseamnă lipsă de experienţă".

Colegiul Naţional al Mişcării Populare va valida astăzi, la Palatul Parlamentului, candidaţii partidului la alegerile locale, însă pe agendă nu figurează şi validarea candidatului pentru Primăria Capitalei, o decizie în acest sens urmând să fie luată ulterior.

La Colegiul MP care va avea loc astăzi sunt aşteptaţi peste 300 de participanţi.

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a reiterat, marţi, că nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei, afirmând că îşi va anunţa decizia ''la momentul potrivit'', în condiţiile în care Colegiul Naţional al partidului va valida sâmbătă candidaturile la locale în ţară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nici cu Cracea? avantaj: vor tabari cracitele. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb