Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni moldoveni

Mina Irina
Politică / 3 noiembrie 2016

Soţii Băsescu, la ieşirea din sediul ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti (Sursa foto: Facebook/ Traian Băsescu)

Soţii Băsescu, la ieşirea din sediul ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti (Sursa foto: Facebook/ Traian Băsescu)

Actualizare 18:17

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au primit astăzi cetăţenia Republicii Moldova.

Ei au depus joi jurământul de credinţă la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, cei doi dobândind şi cetăţenia moldovenească, informează Ştiripesurse.ro.

Traian Băsescu a declarat: "Îi mulţumesc preşedintelui Timofti, care prin decret mi-a acordat dreptul să edvin cetăţean al Republicii Moldova. O republică dragă mie ca şi ţara mea, o republică de care mă simt legat prin cultură, educaţie, limbă şi mai ales prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut în ultimii 10 ani să întreprind acţiuni în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european, a cărei independenţă România a recunoscut-o prima. Sigur relaţia bilaterală, dincolo de a fi una de suflet între cetăţenii Moldovei şi României, a avut urcuşuri şi coborâşuri, dar îmi aduc aminte cu plăcere de momentele când ne-am putut sprijini unii pe alţii".

Fostul preşedinte a adăugat: "Am decis să mărim numărul de burse acordate de statul român pentru tinerii moldoveni. Vorbesc mai puţin despre interconectari. Vorbesc mai puţin de gazoductul care duce la Chişinău, vorbesc mai puţin de autostrazi până la Chişinău. Putem construi totul. Dar o să vorbesc degeaba, pentru că aceşti români din Moldova au trăit mai bine de 50 de ani cu o propagandă sovietică gravă. Sunt oameni care învăţaseră că în timpul Uniunii Sovietice că România le vrea doar răul. Sigur, unii mă judecă poate pe nedrept că nu am trimis în Parlament legea prin care să se vorbească despre tratatul de frontieră. Am convingerea că nici preşedintele Iohannis nu va trimite acea lege la promulgare. Obligaţia noastră este să continuăm să susţinem creşterea Republicii Moldova. Astăzi o să închei aici şi sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă de la vest până la Nistru. Igor Dodon a atacat decretul la Curtea Constituţională a Republicii Moldova, iar Curtea a decis că decretul este constituţional".

La ieşirea din sediul ambasadei, Traian Băsescu a fost aşteptat de un grup de simpatizanţi şi susţinători.

Fostul şef de stat a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Traian Băsescu a mai spus că este de datoria ţării noastre să susţină progresul Republicii Moldova.

"Am convingerea că Republica Moldova are un singur drum - drumul spre vest, spre Uniunea Europeană, de ce nu spre România, dacă cetăţenii ei vor dori aşa ceva. Este obligaţia noastră să susţinem progresul Republicii Moldova. Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul roman de la vest până la Nistru. Deocamdată nu pot vota. Jurământul este ultimul document dintr-un dosar, dar rămâne să vedem dacă o să primesc actele până duminică", a mai spus Traian Băsescu.

(S.A.)

-----------

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, vor depune jurământul, astăzi, ca viitori cetăţeni ai Republicii Moldova, potrivit unor surse din presă.

Ceremonia, care va avea loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, se va desfăşura în jurul orei 16:00, conform aceloraşi surse.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Bravo domnule Presedinte! 

    1. Că ca tine nu găsim, Băsescu, pace.

      Infractorul aleargă după imunitate. 

    Mda, ar mai urma sa mai candideze inca o data pentru functia de presedinte in Romania, sa candideze si in Moldova, si sa ia exemplul lui Cuza. :-)

    1. e o idee foarte buna

      Exemplul cu ocaua? 

    poate ramane acolo, in Rep. Moldova, si conduce barcute in parcul din Chisinau. Moldovenii au multa bautura si femei, deci i-ar placea acolo.

    1. stia el ce stia. Acu s a prins si domnul Comandant.

      Nu cumva Treichl vrea sa-l stramute la Chisinau si pe el? 

    Ambi ne beau TEZAURUL !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb