Transavia investeşte masiv în energie verde pentru a-şi asigura necesarul de energie

N.R.
Companii / 5 iulie 2022

Transavia investeşte masiv în energie verde pentru a-şi asigura necesarul de energie

TRANSAVIA, liderul pieţei de carne de pui din România, investeşte masiv în energie regenerabilă şi în cogenerare pentru a ajunge să îşi acopere aproape în integralitate necesarul de energie. Doar în acest an, prin proiectele deja demarate, TRANSAVIA intenţionează să amplaseze peste 22.000de panouri fotovoltaice care vor produce energie verde. Prin această capacitate instalată, de10 MWh, se va acoperi aproximativ 30% din consumul de electricitate al facilităţilor TRANSAVIA. Această etapă va elimina anual cel puţin 4 milioane de kilograme de emisii de CO2, echivalentul emisiilor anuale provenite de la 1778 de autoturisme, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Conform sursei citate, reducerea semnificativă a emisiilor de carbon va fi dublată de un efect economic pozitiv asupra performanţelor companiei, care, odată ce îşi va asigura necesarul energetic pe cont propriu, va fi protejată de fluctuaţiile masive ale preţurilor la energie. Panourile fotovoltaice vor fi instalate atât pe acoperişurile fermelor de pui, cât şi pe teren, în funcţie de structura construcţiilor şi de poziţia faţă de soare.În etapa actuală vor fi amplasaţi peste 100.000 de metri pătraţi de panouri fotovoltaice.

"Ambiţia noastră este să ne asigurăm, până la finalul anului 2023, aproape în integralitate energia electrică necesară. De aceea, investim masiv în energia verde şi soluţii de eficienţă energetică ce vor contribui la rezultatele noastre pe termen lung. Doar în prima etapă, concentrată în anul în curs, vom acoperi circa o treime din necesarul de energie electrică pentru facilităţile noastre, creând şi un avantaj unic în piaţă. Singurul factor care ne-ar putea afecta progresul ar fi funcţionarea defectuoasă a lanţurilor logistice. Avem însă încredere că, împreună cu companiile cu care colaborăm în implementarea proiectului, vom găsi soluţii astfel încât să reuşim până la finalul anului viitor să producem 80%-100% din energia de care avem nevoie", declară dr. ing. Ioan Popa, Preşedinte şi Fondator TRANSAVIA.

Această iniţiativă face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiţă, prin care compania s-a angajat să protejeze resursele pentru generaţiile viitoare, acţionând responsabil în privinţa oamenilor, a animalelor, a comunităţilor şi a mediului.

"Suntem hotărâţi să fim un model pentru toţi jucătorii din piaţă şi să contribuim activ la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Naţiunilor Unite, reducându-ne la minimum posibil amprenta de carbon. Doar cei 10 MWh, produşi de panourile fotovoltaice din prima etapă, sunt echivalentul plantării a 187.000 de copaci sau, altfel spus, a unei păduri de aproape 200 de hectare. Contribuim astfel direct la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) şi la combaterea efectelor schimbărilor climatice", spune Theodora Popa, Vicepreşedinte TRANSAVIA.

Suplimentar, pe lângă panourile fotovoltaice, TRANSAVIA va implementa şi două proiecte de cogenerare de înaltă eficienţă electrică şi termică.

Pentru eficientizarea consumului de energie, TRANSAVIA a adoptat deja utilizarea tehnologiilor şi echipamentelor eficiente şi a implementat modele de exploatare fiabilă a acestora astfel încât să nu existe pierderi. Conform celui mai recent Raport de Sustenabilitate publicat de TRANSAVIA, compania a devansat cu 4 ani atingerea obiectivului ţintă de reducere a consumului de energie relaţionat cu iluminatul. Astfel, ca urmare a accelerării înlocuirii corpurilor de iluminat existente cu corpuri LED la toate punctele de lucru unde se puteau aduce îmbunătăţiri, compania a redus deja cu 15% consumul de energie din această activitate. Acelaşi Raport indică faptul că afacerea de familie, cu capital 100% românesc, utilizează gazele naturale la producerea aburului pentru asigurarea fluxului tehnologic, la încălzirea spaţiilor destinate creşterii păsărilor dar şi la încălzirea spaţiilor administrative. Tot în vederea creşterii eficienţei energetice, compania continuă activitatea de izolare termică şi de monitorizare a microclimatului cu echipamente automatizate în halele de creştere. De asemenea, TRANSAVIA a implementat măsuri specifice pentru fiecare punct de lucru, în funcţie de zona geografică şi de variaţia de temperatură pentru perioada iarnă-vară, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb