Transelectrica pare să nu mai scape de era provizoratului conducerii şi administratorilor, în care a intrat în urmă cu mai bine de un an. Ministerul Economiei a decis să revoce o parte din membrii Consiliului de Supraveghere, deşi trebuie să implementeze ordonanţa privind managementul profesionist în companiile de stat. Prin minister circulă zvonul că Transelectrica va avea manageri şi administratori profesionişti până în mai.
Noii administratori ai Transelectrica vor fi cunoscuţi după Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 14 martie. De fapt, în 14 martie, expiră mandatul actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere, format din Gabriel Gheorghe (fost comisar superior al Gărzii Financiare Sibiu), Dumitru Pîrvulescu (secretar general adjunct în Ministerul Economiei), Lucian Isar (fost ministru delegat pentru mediul de afaceri), Petrişor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale), Adrian Gheorghe Costin (director în Autoritatea Naţională a Vămilor), Dan Voiculescu (director în SIF Oltenia) şi Radu Bugică (reprezentantul Fondului Proprietatea).
Recent, Transelectrica a trecut şi printr-o schimbare de director general. Ştefan Gheorghe i-a luat locul lui Andrei Benghea Mălăieş. Schimbarea Consiliului de Supraveghere ar atrage şi noi schimbări de directorat, potrivit unor surse din companie. Directoratul companiei ar urma să aibă cinci membri în loc de trei. Conform unor zvonuri din Transelectrica, din directorat ar urma să facă parte şi Bogdan Neidoni, dar şi Ciprian Diaconu. În prezent, directoratul companiei este format din directorul general Ştefan Gheorghe, Octavian Lohan şi Constantin Văduva.
În timp ce politicienii se ocupă de schimbări de administratori şi directori prin companii, sistemul energetic naţional, de a cărui siguranţă trebuie să se ocupe Transelectrica, se confruntă cu multe probleme, precum integrarea parcurilor eoliene şi echilibrarea consumului.