Transelectrica, în era provizoratului permanent

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 februarie 2013

Transelectrica, în era provizoratului permanent

Transelectrica pare să nu mai scape de era provizoratului conducerii şi administratorilor, în care a intrat în urmă cu mai bine de un an. Ministerul Economiei a decis să revoce o parte din membrii Consiliului de Supraveghere, deşi trebuie să implementeze ordonanţa privind managementul profesionist în companiile de stat. Prin minister circulă zvonul că Transelectrica va avea manageri şi administratori profesionişti până în mai.

Noii administratori ai Transelectrica vor fi cunoscuţi după Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 14 martie. De fapt, în 14 martie, expiră mandatul actualilor membri ai Consiliului de Supraveghere, format din Gabriel Gheorghe (fost comisar superior al Gărzii Financiare Sibiu), Dumitru Pîrvulescu (secretar general adjunct în Minis­terul Economiei), Lucian Isar (fost ministru delegat pentru mediul de afaceri), Petrişor Ovidiu Artopolescu (fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Co­municaţiilor şi Societăţii In­formaţionale), Adrian Gheorghe Cos­tin (director în Autoritatea Naţională a Vămilor), Dan Voiculescu (director în SIF Oltenia) şi Radu Bugică (reprezentantul Fondului Proprietatea).

Recent, Transelectrica a trecut şi printr-o schimbare de director general. Ştefan Gheorghe i-a luat locul lui Andrei Benghea Mălăieş. Schimbarea Consiliului de Supraveghere ar atrage şi noi schimbări de directorat, potrivit unor surse din companie. Directoratul companiei ar urma să aibă cinci membri în loc de trei. Conform unor zvonuri din Transelectrica, din directorat ar urma să facă parte şi Bogdan Neidoni, dar şi Ciprian Diaconu. În prezent, directoratul companiei este format din directorul general Ştefan Gheorghe, Octavian Lohan şi Constantin Văduva.

În timp ce politicienii se ocupă de schimbări de administratori şi directori prin companii, sistemul energetic naţional, de a cărui siguranţă trebuie să se ocupe Transelectrica, se confruntă cu multe probleme, precum integrarea parcurilor eoliene şi echilibrarea consumului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb