Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an

G.U.
Piaţa de Capital / 20 septembrie 2021

Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an

Transelectrica solicită acţionarilor revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, anticipând că profitul va fi jumătate din cât estima anterior, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei, transmite Agerpres.

Astfel, operatorul sistemului de transport al energiei se aşteaptă să finalizeze anul cu un câştig net de 36,1 milioane de lei, faţă de estimarea iniţială de 70 milioane de lei.

În ceea ce priveşte estimarea de profit brut, aceasta a fost redusă la 40,7 milioane de lei, de la 80,9 milioane de lei.

Veniturile totale vor fi de 3,206 miliarde de lei, în creştere cu 34% faţă de estimarea iniţială, iar cheltuielile se vor ridica la 3,165 miliarde de lei, mai mari cu 37%, se arată în convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) programată pentru 21 octombrie, notează sursa citată.

Motivele invocate ţin de contextul pieţei, unde preţurile sunt mari, dar şi de reglementările specifice din domeniu, explică reprezentanţii companiei.

"Necesitatea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 este justificată de modificările cadrului de reglementare cu privire la regulile de decontare pe piaţa de echilibrare (...) şi de situaţia actuală a pieţei angro de energie electrică, evoluţia şi tendinţa continuă de creştere a preţurilor de achiziţie a energiei electrice necesare consumului propriu tehnologic", se arată în documentul menţionat.

Transelectrica a raportat un profit net de 104 milioane de lei după prima jumătate a acestui an, în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Capitalismul de balta romanesc.Producatorii fac profit de rup,dar cel care detine heblul face protectie socialista pentru toti.Ia energia mult mai scumpa pt.consum propriu de la producatori carora le transporta la o pondere insignifianruciita in costul acestora.Daca eventual e pericol sa ramana si asa cam mult profit,isi dau politrucii salarii mult mai mari.Investitii nu se fac in retea si la urma ne uitam mioritic cum se taie curentul.Cu noi se uita si producatorii aia smecheri care o sa arunce energia la gunoi,chiar daca e pretul foarte mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb