Transgaz a încheiat acorduri de interconectare cu Bulgaria şi Ucraina

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iulie 2016

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (TGN) a încheiat un acord de interconectare cu operatorul bulgar Bulgartransgaz şi cu operatorul ucrainean Uktransgaz.

Ambele puncte, Negru Vodă 1 şi Isaccea, reprezintă puncte de interconectare transfrontalieră aferente conductei Tranzi 1, conform reprezentanţiilor Transgaz, citaţi de Mediafax.

Compania subliniază: "Aceste acorduri stabilesc atât detaliile tehnice legate de operarea şi exploatarea staţiei aferente punctelor de interconectare, cât şi regulile de nominalizare, corelare şi alocare a cantităţilor de gaze, reguli transparente şi nediscriminatorii aplicabile în raportul dintre operatori şi toţi potenţialii utilizatori de reţea".

Acordurile vor intra în vigoare de la 1 octombrie pentru asigurarea fluxurilor fizice sau virtuale pe direcţia Ucraina - România - Bulgaria.

"Este important de menţionat faptul că încheierea acestor acorduri reprezintă unul dintre obiectivele iniţiativei CESEC lansate anul trecut de Comisia Europeană în scopul facilitării mecanismelor de funcţionare a pieţei europene integrate în regiunea sud-est europeană", arată un comunicat Transgaz.

Capitalizarea bursieră a Transgaz (TGN) este de 3,261 miliarde lei (725 miliarde euro), titlurile TGN apreciindu-se cu 1,32% în ultimul an, fiind tranzacţionate la o cotaţie de 277 lei per unitate, similar nivelului înregistrat la începutul acestui an.

În primul trimestru al acestui an, TGN a raportat un profit de 172,4 milioane lei, în scădere cu 13,49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2015, compania a avut venituri totale de 1,917 miliarde lei, în creştere cu 13,5% faţă de rezultatul raportat anul precedent.

Profitul înregistrat de către transportatorul naţional de gaze a fost de 488,7 milioane lei, în scădere cu 2,8% faţă de 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb