Transgaz şi FGSZ au semnat un acord privind conducta de gaze Arad-Szeged

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 august 2008

Societatea Transgaz Mediaş şi compania ungară FGSZ au semnat luni la Siofok (Ungaria) acordul de alocare a capacităţii privind rezervarea capacităţii minime iniţiale contractate pe termen lung a conductei de gaze naturale Szeged-Arad, informează un comunicat Transgaz, remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). La începutul lunii iulie, cele două companii au semnat acordul referitor la interconectarea sistemului de transport de gaze naturale din România şi Ungaria, prin construirea conductei Arad-Szeged. Această conductă va întări securitatea regională a aprovizionării prin crearea unei legături care nu depinde de o a treia ţară.

Potrivit acordului semnat la 1 iulie de Transgaz SA Mediaş şi compania ungară FGSZ, fiecare parte semnatară a va suporta costurile şi cheltuielile aferente proiectării şi construcţiei, operării şi întreţinerii conductei pe teritoriul ţării sale. Pe teritoriul României, conducta de interconectare va avea o lungime de aproximativ 62 de kilometri, între punctul de conectare Horia (lângă Arad) şi punctul de frontieră Csanadpalota (Nădlac) de la graniţa dintre România şi Ungaria. Din cei 62 de kilometri de conductă de pe teritoriul României, a fost deja construit un tronson de 36,7 kilometri între localităţile Horia şi Pecica.

Capacitatea maximă de transport a conductei de interconectare este de 4,4 miliarde metri cubi/an, corespunzător unui debit mediu pe oră de 500.000 metri cubi. Data planificată pentru finalizarea conductei pe teritoriul României şi începerea operării comerciale este de 18 luni de la data semnării actului, respectiv 1 ianuarie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb