Transilvania Investments a completat ordinea de zi a adunării din 24 aprilie cu solicitarea BT Asset Management

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2023

Transilvania Investments a completat ordinea de zi a adunării din 24 aprilie cu solicitarea BT Asset Management

Transilvania Investments (TRANSI) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor din data de 24 aprilie cu solicitarea BT Asset Management, conform raportului societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În aceste condiţii, acţionarii Transilvania Investments vor avea pe masă două variante în ceea ce priveşte programele de răscumpărare. Propunerea Directoratului este pentru un singur program, prin care să se achiziţioneze cel mult 20 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 0,9248% din societate. Titlurile urmează să fie distribuite cu titlu gratuit membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalului identificat, în cadrul unui program Stock Option Plan, în acord cu politica de remunerare aprobată la nivelul societăţii.

Acţiunile urmează să fie dobândite la preţul pieţei din momentul efectuării tranzacţiilor, dar care nu poate să fie mai mare de 0,49 lei/titlu.

În varianta propusă de BT Asset Management, cele 20 de milioane de acţiuni urmează să fie defalcate în două programe de răscumpărare. Unul ţinteşţe achiziţia a 12 milioane de acţiuni Transi, titlurile urmând să fie anulate pentru reducerea capitalului social. Cel de-al doilea vizează achiziţia a opt milioane de acţiuni, ce vor fi folosite într-un program de tip Stock Option Plan.

BT Asset Management este administrator al Fondului Deschis de Investiţii BT Maxim şi al Fondului de Investiţii Alternative cu capital privat BT Invest 1, ce au împreună 9,81% din capitalul social al Transilvania Investments Alliance.

Tot în data de 24 aprilie, acţionarii societăţii de investiţii vor avea pe masă propunerea ca, din profitul anului trecut, de 63,7 milioane de lei, suma de 30,3 milioane lei să meargă către dividende.

Dividendul unitar este de 0,014 lei, echivalentul unui randament de 4,9% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor TRANSI de anul trecut. Conducerea societăţii propune ca data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, să fie 31 mai, iar data plăţii 23 iunie.

Pentru luna februarie, Transilvania Investments a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 0,6619 lei, care faţă de preţul acţiunii de ieri de la ora 14:00, de 0,292 lei, echivalează cu un discount de tranzacţionare de 56%. Evaluare bursieră a societăţii se ridică la circa 630 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pentru actionari, o rascumparare de 20 mil actiuni este un maruntis si nu ajuta cotatia, iar pentru gratuite catre conducerea bancii este mult prea mult o asemenea extractie din buzunarul actionarilor.

    1. Pentru administratori orice suma, oricât de mica ar fi mult prea mare în raport cu performanta.

    Drăgoi Sif, 4,5

    Ciorcila-BT Sif2,3

    La revedere! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb