Transilvania Investments vrea să acorde divinde de 30 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 martie 2023

Sursa foto: Facebook / Transilvania Investments

Sursa foto: Facebook / Transilvania Investments

Randament brut de 4,9%

Conducerea Transilvania Investments (TRANSI) a convocat acţionarii în data de 24 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut, de 63,7 milioane de lei, suma de 30,3 milioane lei să meargă către dividende, conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit companiei, pentru perioada 2020-2024, în strânsă corelare cu nivelul lichidităţilor existente, cu stadiul procesului de restructurare a portofoliului administrat şi cu cerinţele de asigurare a resurselor necesare pentru derularea programelor investiţionale, Politica de remunerare a acţionarilor Transilvania Investments Alliance prevede următorul mix de instrumente de remunerare a capitalului investit în titlurile TRANSI:

- Distribuirea de dividende în numerar ce vizează un randament competitiv prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul;

- Derularea unor programe de răscumpărare de acţiuni TRANSI urmate de anularea acestora şi reducerea capitalului social al companiei, sub rezerva aprobării de către acţionarii societăţii.

Dividendul unitar este de 0,014 lei, echivalentul unui randament de 4,9% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor TRANSI de anul trecut. Conducerea societăţii propune ca data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, să fie 31 mai, iar data plăţii 23 iunie.

Tot în data de 24 aprilie, acţionarilor Transilvania Investments li se va supune la vot aprobarea răscumpărării a cel mult 20 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 0,9248% din capitalul social, ce vor fi distribuite gratuit conducerii şi angajaţilor societăţii, în cadrul unui program de tip Stock Option Plan, în acord cu politica de remunerare a societăţii. Titlurile vor fi răscumpărate la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 0,49 lei/acţiune.

Pentru luna februarie, Transilvania Investments a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 0,6619 lei, care faţă de preţul acţiunii de ieri la ora 13:00, de 0,287 lei, echivalează cu un discount de tranzacţionare de 56%. Evaluare bursieră a societăţii se ridică la 620 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, conducerea și angajații societății ( fost SIF3 ) primesc deja salarii substanțiale.

    Se presupune că acordarea de " acțiuni gratuite " se face în condițiile în care aceștia ar fi muncit din greu și cu mult spor, eventual și-ar fi rupt și din timpul lor liber, adică s-ar fi sacrificat pentru binele acționarilor. 

    Urmare a acestor eforturi, Transilvania Investments Alliance (ce titlu pompos) trebuia să înregistreze rezultate spectaculoase, pentru binele masei de acționari. Aș fi bucuros dacă cei care vor primi " acțiuni gratuite " ar putea să ne spună care sunt aceste realizări deosebite. 

    Iar dacă nu s-au evidențiat decât cu lăcomia de a-și mări veniturile, aș considera că de fapt acestea sunt acțiuni însușite în mod fraudulos din societate și redistribuite ca acțiuni gratuite către acești "merituoși". 

    1. Este exact ca la celelalte sif-uri, nu tu dividente sau dividente foarte mici iar banii sunt sifonati ca doar de aceea se numesc sifoane.

      Din fericire, ASF monitorizează situația și nu va permite abateri de la legalitate și bun simț.........

      foarte corect spus.

      ne vedem in 24 aprilie la AGA de la Sif 3. 

      adica conducerea se premiaza cu inca 5.600.000 lei pentru ca cele 20.000.000 actiuni rascumparate la pretul pietei de acum adica 0,28 lei/actiune.

      iar la toti actionarii impart 30 milioane de lei. 

      sa nu vorbesc de randament ca e derizoriu la o inflatie de 16% raportata de INS ei dau 4,9% randament actionarilor dupa un an de investitie. 

      discountul e la cer fata de VUAN.

      si exemplele pot continua. 

    Sifoane, asta sunteți

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb