ZIARUL BURSA

21 martie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Sectorul bancar european dă semne de redresare, pe burse

Sectorul bancar european dă semne de redresare, pe burse

V.R.Internaţional / 21 martie 2023

Acţiunile instituţiilor de credit listate la bursele din Europa au crescut în a doua parte a zilei de ieri, după declinul semnificativ din prima parte, care a venit în urma anunţului conform căruia gigantul elveţian UBS Group AG preia rivalul Credit Suisse Group AG, într-o tranzacţie de trei miliarde de dolari. Tranzacţia este menită să prevină extinderea crizei de încredere în finanţele globale şi pare că a adus o oarecare linişte pe pieţele bursiere, ieri.

Victorie a la Pirus. Nicu Marcu pozează în învingător, deşi a aruncat în aer asigurările

Victorie a la Pirus. Nicu Marcu pozează în învingător, deşi a aruncat în aer asigurările

GEORGE MARINESCUBănci-Asigurări / 21 martie 2023

Nicu Marcu şi ceilalţi membri ai echipei de conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară au pozat, ieri, în învingători, în faţa membrilor Comisiei Economice, de Industrii şi Servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, care i-au audiat pe cei de la ASF după constatarea insolvenţei Euroins România.

Vântoare şi pescuit - târgul marilor speranţe

Vântoare şi pescuit - târgul marilor speranţe

OCTAVIAN DANMiscellanea / 21 martie 2023

Orice loc în care sunt adunaţi mai mult de trei pescari şi vânători devine automat unul în care se exagerează, povesteşte, visează mult. Un târg în care se adună cu miile astfel de oameni poate fi considerat un "focar" de poveşti exagerate, cu acţiune în trecut şi viitor.

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Sindicaliştii din sport se pregătesc de...miting

O.D.Sport / 21 martie 2023

Actualul ministru al Sportului are parte de o nouă săptămână agitată. Acuzaţiile la adresa lui Eduard Novak se înmulţesc, iar nemulţumirile vor fi strigate şi în stradă, chiar în faţa ministerului. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret anunţă organizarea unui miting de protest, joi, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerul Sportului.

Cooperarea între bursele regionale - unul dintre subiectele conferinţei BURSA "Forumul investitorilor 2023 - Provocările şi oportunităţile anului"

Cooperarea între bursele regionale - unul dintre subiectele conferinţei BURSA "Forumul investitorilor 2023 - Provocările şi oportunităţile anului"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 martie 2023

După ce anul 2021 a fost unul dintre cei mai buni pentru investitori din ultimele decenii, în 2022 şi în prima parte a acestui an, condiţiile fundamentale s-au deteriorat. Inflaţia ridicată, dobânzile în creştere şi impactul geopolitic şi economic al conflictului din Ucraina au afectat sever randamentele portofoliilor.

EURO 2024, campanie nouă - speranţe şi temeri mai vechi

EURO 2024, campanie nouă - speranţe şi temeri mai vechi

O.D.Sport / 21 martie 2023

Echipa naţională de fotbal debutează în această săptămână într-o nouă campanie pentru calificarea la un turneu final. Grupa din care facem parte nu este una foarte grea (Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus, Andorra), dar eşecurile din ultimele campanii au făcut ca speranţele să fie setate la nivel minim iar temerile la cel maxim.

Topul fericirii, ne clasăm în primul sfert al clasamentului

Topul fericirii, ne clasăm în primul sfert al clasamentului

O.D.Miscellanea / 21 martie 2023

Oamenii din întreaga lume îşi doresc să fie sănătoşi şi fericiţi. Nu tuturor le iese, fie una, fie alta. Evident că nici toţi nu regăsesc fericirea în aceeaşi zonă. Pandemia a afectat economia globală, dar nu şi fericirea omenirii, s-a stabilit în urma unui studiu internaţional.

Concurs pentru burse în străinătate

Concurs pentru burse în străinătate

O.D.Miscellanea / 21 martie 2023

Obţinerea unei burse pentru continuarea studiilor universitare în străinătate necesită mai mulţi paşi. Ministerul Educaţiei, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare.

Sursa foto: Facebook / Transilvania Investments

Transilvania Investments vrea să acorde divinde de 30 milioane lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 21 martie 2023

Randament brut de 4,9%  

Conducerea Transilvania Investments (TRANSI) a convocat acţionarii în data de 24 aprilie cu propunerea ca, din profitul anului trecut, de 63,7 milioane de lei, suma de 30,3 milioane lei să meargă către dividende, conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mâna lungă a Justiţiei

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 21 martie 2023

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Aveau senzaţia că sunt invulnerabili. Că pot face orice. Că Istoria le-a rezervat un loc cu totul special între eroii "rasei divine". Probabil că îi apuca ameţeala succesului atunci când se uitau pe hartă. Armatele lor controlau milioane de kilometri pătraţi. Marina lor băgase spaima în americani, francezi, britanici şi olandezi.

Scăderi pentru majoritatea indicilor

BVB Scăderi pentru majoritatea indicilor

SABIN S. BRANDIBURUPiaţa de Capital / 21 martie 2023

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ziua în scădere, excepţie fiind indicele BET-FI, singurul care a avut o uşoară creştere. Indicele BET, ce grupează cele mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la bursa noastră, a avut o scădere de 1,42%, la 12,053 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a înregistrat o scădere de 0,95%, până la 2,269 puncte.

MEIUL - Superalimentul lumii

MEIUL - Superalimentul lumii

Internaţional / 21 martie 2023

"Sunt convins că anul 2023, Anul Internaţional al Meiului, va lansa o mişcare în masă către un viitor sigur, durabil şi mai sănătos. Toate statele ar trebui să lucreze la cercetări legate de produsele de mei, cum ar fi procesarea, ambalarea, marketingul etc.". - PM Modi

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Martie 2023

MACRO NEWSLETTER 21 Martie 2023

Macroeconomie / 21 martie 2023

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea în februarie 2023, până la 8,5%, de la 8,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo