Oamenii din întreaga lume îşi doresc să fie sănătoşi şi fericiţi. Nu tuturor le iese, fie una, fie alta. Evident că nici toţi nu regăsesc fericirea în aceeaşi zonă. Pandemia a afectat economia globală, dar nu şi fericirea omenirii, s-a stabilit în urma unui studiu internaţional.
Interviuri cu peste 100.000 de persoane din 137 de ţări au constatat niveluri semnificativ mai mari de bunăvoinţă în toate regiunile globale decât înainte de pandemie. Atunci când au fost solicitaţi să-şi evalueze viaţa pe o scară de la unu la 10, oamenii au dat în medie scoruri la fel de mari în anii cu Covid 2020-2022 ca în 2017-19. Lucrurile au stat puţin mai rău în ţările occidentale şi puţin mai bine în restul lumii, dar în general "durerile indubitabile au fost compensate de creşterea gradului în care respondenţii au fost capabili să descopere şi să împărtăşească capacitatea de a avea grijă unii de alţii în vremuri dificile", a constatat al 10-lea Raport Mondial al Fericirii.
Primul loc în clasamentul fericirii ţărilor este ocupat, la fel ca în anii trecuţi, de Finlanda. Pe doi şi trei sunt Danemarca şi Islanda, urmate în top 10 de Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.
România ocupă poziţia a 24-a, precedată de Costa Rica pe 23 şi urmată de Singapore pe 25 şi Emiratele Arabe Unite pe 26. Spania şi Italia sunt pe 32 şi 33. La polul opus Finlandei este Afganistan, locul 137 în clasament. Fericirea stă în lucruri simple, susţin poeţii, oamenii o caută mai ales în lucruri scumpe şi complicate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2023, 12:02)
in Romania cit vor mai fi bugetari ,pensionari, beizadele si asistati sociali....ca altii au spalat putina si locuiesc in tari civilizate, ca si politicienii nostri.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2023, 14:44)
Prostia e calea cea mai simpla spre fericire!
De aici vine si clasarea buna!