Transport public cu microbuze electrice într-o comună din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 9 iulie

Transport public cu microbuze electrice într-o comună din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi a semnat, astăzi, contractul pentru achiziţia a zece microbuze electrice şi a staţiilor de încărcare aferente, în cadrul unor proiecte cu finanţare prin PNRR, derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Microbuzele nepoluante sunt destinate comunei Vânători pentru a asigura legătura cu municipiul Galaţi.

"Când vine vorba de transport public de persoane, nu există altceva decât mijloace noi şi nepoluante. Este un standard pe care l-am impus de la început. Aşa cum am mai spus, parteneriatul cu Primăria Vânători, la fel ca toate celelalte parteneriate ale administraţiei publice locale gălăţene, este de succes şi de pe urma sa are de câştigat întreaga comunitate", a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Cele zece microbuze electrice vor avea lungimea de 5,8 metri, lăţimea (fără oglinzi retrovizoare) 2,05 metri şi înălţimea 2,8 metri, vor fi dotate cu un sistem avansat de asistenţă a şoferului, iar climatizarea va fi asigurată printr-un sistem dotat cu pompă de căldură eficient şi eco-friendly atât vara, cât şi iarna. De asemenea, vor fi echipate cu un sistem de informare audio-video, cu panou interior de informare a călătorilor şi unitate audio pentru anunţurile vocale, sistem de supraveghere video intern-extern şi echipamente pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi. Microbuzele au o capacitate de 22 de pasageri, dintre care zece pe scaune plus conducătorul auto şi sunt echipate cu un motor BMW, asigurând o autonomie de 150 km în cele mai defavorabile condiţii. Încărcarea microbuzelor electrice se va realiza prin intermediul a zece puncte de încărcare priză tip 2, montate pe staţiile de încărcare lentă de 22 kW fiecare.

Valoarea contractului câştigat în urma licitaţiei publice de compania Karsan Otomotiv Sanayii Ve Ticares AS este de 12.306.750 lei fără TVA. Potrivit contractului, staţiile de încărcare vor fi livrate în nouă luni de la data semnării, iar microbuzele în 14 luni.

Primăria municipiului Galaţi a atras în total prin PNRR fonduri pentru 62 de mijloace de transport noi şi nepoluante. Dintre acestea, au mai fost semnate până acum contractele pentru 10 tramvaie noi, 20 de autobuze electrice noi cu lungimea de 10 metri şi 20 de autobuze electrice de 12 metri lungime.

Pe străzile municipiului Galaţi circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziţionate în ultimii ani. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele opt tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze Euro 6.

Astfel, de la 105 mijloace noi de transport existente, Galaţiul va avea în circulaţie cu noile achiziţii peste 160 de vehicule nepoluante.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. comuna cu demografic crash?!

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb