TRANZACŢIE DE 26,5 MILIARDE DOLARI:  Preluarea operatorului de telecomunicaţii Sprint de către T-Mobile US, aprobată

Ziarul BURSA #Companii / 12 februarie 2020

Un judecător federal din SUA a aprobat, ieri, preluarea operatorului de telecomunicaţii Sprint de către T-Mobile US Inc, subsidiara din Statele Unite a companiei Deutsche Telekom, respingând plângerea unui grup de state care susţin că tranzacţia ar încălca reglementările antitrust şi ar duce la majorarea preţurilor, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 26,5 miliarde de dolari.

În timpul audierilor care au avut loc în decembrie, T-Mobile şi Sprint au argumentat că fuziunea va da posibilitatea noii entităţi să concureze mai bine cu jucătorii de top Verizon Communications Inc şi AT&T Inc şi va crea o companie mai eficientă, cu preţuri mai scăzute şi viteze de internet mai rapide.

În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile T-Mobile au urcat cu 10%, la 92,90 dolari, în timp ce titlurile Sprint au înregistrat un avans de peste 70%, la 8,30 dolari

Chiar şi după finalizarea tranzacţiei, entitatea combinată va fi doar al treilea operator de telecomunicaţii din SUA în funcţie de capitalizarea de piaţă.

Judecătorul Victor Marrero a explicat că nu a fost convins de statele care au depus plângerea că fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint va duce la preţuri mai ridicate sau la o calitate mai redusă a serviciilor oferite.

În 2018, T-Mobile şi-a anunţat intenţia de a prelua Sprint şi a susţinut că entitatea combinată va fi capabilă să construiască o reţea 5G mai bună decât ar reuşi fiecare companie în parte.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, dar şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul "T".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb