Un judecător federal din SUA a aprobat, ieri, preluarea operatorului de telecomunicaţii Sprint de către T-Mobile US Inc, subsidiara din Statele Unite a companiei Deutsche Telekom, respingând plângerea unui grup de state care susţin că tranzacţia ar încălca reglementările antitrust şi ar duce la majorarea preţurilor, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.
Valoarea tranzacţiei se ridică la 26,5 miliarde de dolari.
În timpul audierilor care au avut loc în decembrie, T-Mobile şi Sprint au argumentat că fuziunea va da posibilitatea noii entităţi să concureze mai bine cu jucătorii de top Verizon Communications Inc şi AT&T Inc şi va crea o companie mai eficientă, cu preţuri mai scăzute şi viteze de internet mai rapide.
În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile T-Mobile au urcat cu 10%, la 92,90 dolari, în timp ce titlurile Sprint au înregistrat un avans de peste 70%, la 8,30 dolari
Chiar şi după finalizarea tranzacţiei, entitatea combinată va fi doar al treilea operator de telecomunicaţii din SUA în funcţie de capitalizarea de piaţă.
Judecătorul Victor Marrero a explicat că nu a fost convins de statele care au depus plângerea că fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint va duce la preţuri mai ridicate sau la o calitate mai redusă a serviciilor oferite.
În 2018, T-Mobile şi-a anunţat intenţia de a prelua Sprint şi a susţinut că entitatea combinată va fi capabilă să construiască o reţea 5G mai bună decât ar reuşi fiecare companie în parte.
Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, dar şi în Marea Britanie.
Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul "T".