TRANZACŢIE DE PESTE 9 MILIARDE DE EURO "Ahold" preia "Delhaize"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2015

"Ahold" preia "Delhaize"

Lanţul olandez de distribuţie "Royal Ahold" NV va prelua rivalul belgian "Delhaize Group", proprietarul magazinelor Mega Image din ţara noastră, într-o fuziune în valoare de 9,32 miliarde de euro, în acţiuni.

Acţionarii "Ahold" vor deţine 61% din entitatea rezultată în urma tranzacţiei, care este cea mai mare realizată în sectorul distribuţiei, în ultimii zece ani.

Cele două companii au informat că acţionarii "Delhaize" vor primi 4,75 titluri "Ahold" pentru fiecare acţiune pe care o au în proprietate, ceea ce evaluează un titlu "Delhaize" la aproximativ 90 de euro.

Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze la mijlocul lui 2016, după obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare. Preşedintele "Delhaize", Mats Jansson, va avea aceeaşi funcţie în cadrul "Ahold Delhaize", iar actualul director al "Ahold", Dick Boer, va fi directorul general al noului grup.

Preşedinţii celor două companii, Jan Hommen şi Mats Jansson, au declarat: "Aceasta este o adevărată fuziune între egali, care combină două afaceri complementare pentru crearea unui lider mondial în domeniul distribuţiei de produse alimentare. Tranzacţia oferă valoare acţionarilor noştri şi oportunităţi atractive pentru asociaţii noştri".

Noul grup va putea deservi peste 50 de milioane de clienţi într-o săptămână, va avea o cifră de afaceri de 54,1 miliarde de euro şi peste 6.500 de magazine. Cele două companii aşteaptă să realizeze economii anuale de 500 de milioane de euro la trei ani după fuziunea operaţiunilor lor.

Conform analiştilor, noul grup "Ahold Delhaize" va fi al cincilea retailer de produse alimentare din SUA, unde va controla aproximativ 4% din piaţă. În Europa, fuziunea va crea cel de-al patrulea distribuitor de produse alimentare.

În ţara noastră, "Delhaize Group" este prezent printr-o reţea de 423 de magazine Mega Image. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb