Tranzacţie specială cu acţiuni ale "Băncii Transilvania"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 februarie 2005

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii în valoare totală de 479,14 miliarde de lei, aceasta în condiţiile în care titlurile de la categoria a doua (cu excepţia "Petrolexportimport" Bucureşti şi SSIF "Broker") au fost sus-pendate de la tranzacţionare, în vederea translatării lor pe sistemul Arena.

Prima parte a şedintei bursiere a fost caracterizată printr-un aflux de ordine de cumpărare pentru titlurile SIF, celelalte acţiuni listate intrînd într-un con de umbră. În aceste condiţii, cotaţiile titlurilor SIF înregistrau creşteri vertiginoase, iar preţurile celorlalte acţiuni evoluau modest. Situaţia însă s-a inversat la jumătatea şedinţei, pe seama creşterii numărului de vînzători pentru titlurile SIF.

Consiliul de Administraţie al companiei "Rompetrol Rafinare" Constanţa a rectificat suma cu care va fi majorat capitalul social, diferenţa faţă de suma comunicată iniţial fiind foarte mică. În urma majorării, "Rompetrol Rafinare" va avea un capital social de 21.099,27 miliarde de lei, deţinut în proporţie de 52,65% de "The Rompetrol Group NV" Olanda. O participaţie de 16,02% din capitalul emitentului revine societăţii cu răspundere limitată "Rompetrol Financial Group".

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Preţul titlurilor TLV s-a mentinut relativ constant pînă spre finele sesiunii bursiere cînd, pe seama unei oferte mai mari, cotaţia s-a înscris pe un trend des-crescător, destul de accentuat. Pe parcursul şedintei a fost efectuată o tranzacţie specială cu un număr de 150.000 de titluri, la preţul de 13.800 lei/acţiune. Cel mai mare pachet transferat pe parcursul şedinţei de ieri a fost de 171.500 de acţiuni. Transferul a fost efectuat în prima parte a sesiunii, la cursul de 13.800 lei/titlu. Lichiditatea tilturilor TLV a fost ridicată, fiind trans-ferate peste 3,47 milioane de acţiuni în valoare totală de 47,7 miliarde de lei.

"Petrom" Bucureşti

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul titlurilor SNP a înregistrat o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Numărul titlurilor tranzacţionate ieri a fost de peste 7,3 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea a depăşit 32,81 miliarde de lei. În prima parte a şedinţei bursiere a fost transferat un pachet numărînd un milion de acţiuni. Acesta a fost cel mai mare pachet de acţiuni SNP transferat ieri, preţul la care a fost perfectată tranzacţia fiind de 4.500 lei/titlu.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

În prima parte a şedinţei bursiere de ieri, preţul titlurilor BRD a scăzut de la 53.500 lei/acţiune la 53.000 de lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, preţul urcînd pînă la un maxim de 54.000 lei/acţiune. În ultimele minute de tranzacţionare, cotaţia s-a înscris pe un puternic trend des-crescător, ajungînd la un minim de 52.000 de lei/titlu. Lichiditatea acestor titluri a fost însă modestă. Numărul acţiunilor tranferate a fost de 814.155, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 43,51 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb