Tranzacţii cu părţi din Aliment Murfatlar între companii din portofoliul SIF Oltenia

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2023

Tranzacţii cu părţi din Aliment Murfatlar între companii din portofoliul SIF Oltenia

Anul trecut, Argus a cumpărat părţi sociale ale Aliment Murfatlar la preţul unitar de 3.886 lei, pe care acum le vinde cu preţul unitar de 5.468 lei, chiar către companii controlate de SIF-ul din Craiova Argus este deţinută în proporţie de 86% de SIF Oltenia

Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), companie din portofoliul SIF Oltenia, a vândut un pachet de 4.330 părţi sociale reprezentând 86,1% din Aliment Murfatlar, pentru aproape 23,7 milioane de lei, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Printre cumpărători sunt: Alimentara Slatina, ce a cumpărat 11,9% din Aliment Murfatlar, pentru aproape 3,3 milioane de lei; Flaros Bucureşti, ce a achiziţionat 26,8% din societate, pentru 7,4 milioane de lei; Univers Râmnicu Vâlcea, ce a cumpărat 23,9% din societate, cu 6,5 milioane de lei. Alimentara Slatina, Flaros şi Univers Râmnicu Vâlcea sunt controlate de SIF Oltenia. Anul trecut, Argus achiziţionase 2.261 de părţi sociale ale Aliment Murfatlar, echivalentul a 44,96% din companie, devenind astfel asociat unic al societăţii, pentru aproape 8,8 milioane de lei, potrivit raportărilor de la BVB.

Astfel, conform calculelor noastre, în decembrie 2022 Argus a plătit circa 3.886 de lei pentru o parte socială a Aliment Murfatlar, iar acum a vândut la preţul de 5.468 de lei pe parte socială, chiar la companii controlate de SIF Oltenia.

Conform ReplicaOnline.ro, Aliment Murfatlar deţine spaţiile închiriate în Constanţa de Carrefour. Ziarul de Constanţa scrie că Argus este administrată de George-Gabriel Vişan (fost deputat PSD de Constanţa), Codrin Matei şi Bogdan Stan.

SIF Oltenia, care mai nou poartă denumirea de Infinity Capital Investments, deţine 86,4% din Argus Constanţa. SIF-ul se tranzacţionează la un discount de 62% faţă de Valoarea Unitară a Activului Net.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. care o fi logica? are niște profituri de ascuns și plimbă banii în grup! Exact cum au făcut cu UARG și-au bătut joc de micii acționari!

    1. ALO, d-ul ANONIM revino in iulie 2023, aceasta este economia de piata, business-ul este business, nu inteleg ce te framanta! DACA ai ceva pe suflet spune nu o mai tine !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb