Tratament coronavirus. Cum ne putem trata de coronavirus acasă

A.P.
Miscellanea / 26 aprilie 2021

Tratament coronavirus. Cum ne putem trata de coronavirus acasă

Majoritatea oamenilor, aproximativ 80%, au o infecţie asimptomatică sau uşoară cu covid care poate fi tratată acasă. Centrul pentru pevenirea şi controlul bolilor (CTC) defineşte o boală uşoară ca având "oricare dintre următoarele simptome ale COVID-19 (febră, tuse, dureri în gât, stare generală de rău, cefalee, dureri musculare) fără dificultăţi de respiraţie, dispnee sau imagistică toracică anormală."

Aceştia afirmă că o persoană poate trata o boală uşoară acasă. Mai mult, bolnavii ar trebui să-şi monitorizeze simptomele şi să fie în permanentă comunicare cu un doctor. Un medic poate recomanda unei persoane când să meargă la camera de gardă şi ce tratamente la domiciliu ar putea funcţiona cel mai bine pentru ea.

O serie de tratamente la domiciliu pot ajuta la gestionarea simptomelor COVID-19

Aceste tratamente nu vindecă boala, dar pot face o persoană să se simtă mai bine. CTC recomandă:

odihna

hidratarea

administrarea de medicamente fără prescripţie medicală (OTC), cum ar fi paracetamolul

evitarea băuturilor alcoolice

Analgezice

Pentru majoritatea infecţiilor virale, inclusiv gripa şi răceala obişnuită, sunt recomandate pe larg analgezice simple, cum ar fi paracetamolul şi AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), cum ar fi ibuprofenul.

În primul val al pandemiei, s-au exprimat îngrijorări cu privire la o posibilă legătură între administrarea AINS şi dezvoltarea unei infecţii mai severe. De fapt, acest lucru s-a dovedit a fi complet neadevărat.

Comisia pentru Medicamente Umane din Marea Britanie a întocmit un grup de lucru pentru a analiza situaţia. La 14 aprilie, au publicat îndrumări care afirmă că: "În prezent nu există dovezi suficiente pentru a stabili o legătură între utilizarea ibuprofenului sau a altor AINS şi susceptibilitatea la contractarea COVID-19 sau agravarea simptomelor sale. Pacienţii pot lua paracetamol sau ibuprofen atunci când se auto-medichează pentru simptome de COVID-19 precum febra şi cefaleea" Medicamente pentru tuse

Unele dintre medicamentele pe care le-aţi putea folosi pentru a trata gripa vă vor ajuta, de asemenea, cu simptomele coronavirusului. Pastilele pentru gât şi remedii precum mierea şi lămâia pot ameliora durerile în gât.

Pentru a uşura tusea, o persoană poate încerca să bea multă apă sau băuturi calde pentru a calma gâtul, a preveni deshidratarea şi a subţia mucusul, ar putea suge dropsuri pentru tuse şi ar putea folosi un umidificator noaptea.

Zinc

"Zincul a devenit una dintre cele mai populare sugestii pentru reducerea simptomelor coronavirusului", a declarat pentru Healthline dr. Morton Tavel, profesor clinic emerit de medicină la Şcoala de Medicină a Universităţii Indiana.

"Deşi nu există dovezi directe în acest moment care să sugereze că utilizarea pastilelor de zinc poate preveni sau trata COVID-19, zincul are proprietăţi antivirale şi a fost dovedit într-un studiu de laborator că inhibă replicarea coronavirusurilor în celule", a spus el.

Tavel recomandă administrarea pastilelor Cold-Eeze, un medicament fără prescripţie medicală care conţine gluconat de zinc, de mai multe ori pe zi, pentru simptome ale căilor respiratorii superioare.

Turmeric

Turmericul are proprietăţi antiinflamatorii si este foarte bogat in antioxidanţi. Mai mult, conţine substanţe chimice care combat răceala şi ameliorează problemele legate de stomac. El este, de asemenea, folosit pentru calmarea durerii. Puteţi fie să-l consumaţi proaspăt, fie să-l faceţi suc pentru a obţine întregul spectru de beneficii.

Suplimente

Nu este clar în acest moment dacă suplimentele pot ameliora simptomele persoanelor cu COVID-19. Există unele studii, dar rezultatele sunt contradictorii.

Vitamina D

Un studiu din 2020 a constatat că atunci când cei care aveau deficienţă de vitamina D şi au primit o doză mare de supliment de vitamina D, o populaţie mai mare nu avea ARN detectabil SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, acest studiu a fost mic şi nu există date suficiente pentru a susţine utilizarea vitaminei D pentru tratarea sau prevenţia COVID-19.

Vitamina C

Un studiu din 2020 notează că dozele mari de vitamina C intravenoasă au redus severitatea COVID-19 la 50 de pacienţi din China. Cercetările anterioare, inclusiv o meta-analiză din 2019, sugerează că vitamina C poate reduce durata petrecută de oameni în unitatea de terapie intensivă.

Există studii în curs de desfăşurare pentru a testa dacă dozele mari de vitamina C pot contracara unele dintre răspunsurile inflamatorii excesive pe care profesioniştii din domeniul sănătăţii le văd la cei cu boli severe sau critice. Cu toate acestea, nu există date suficiente despre utilizarea vitaminei C pentru tratamentul COVID-19.

Ce să nu luaţi

Antibiotice

Dacă aveţi antibiotice acasă, nu le luaţi pentru tratarea coronavirusul. Nu trebuie să luaţi niciodată antibiotice care nu au fost prescrise pentru o anumită afecţiune.

De asemenea, oamenii ar trebui să evite administrarea de antibiotice expirate sau de antibiotice prescrise altcuiva. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente(FDA) afirmă că antibioticele expirate sau vechi pot duce la boli mai grave şi rezistenţă la antibiotice.

Remedii pe bază de plante

Nu există dovezi că remediile pe bază de plante pot trata COVID-19. Aceste medicamente pot interacţiona, de asemenea, în mod periculos cu unele medicamente eliberate pe bază de reţetă. Medicamente prescrise

Oamenii nu trebuie să ia medicamentele pe bază de reţetă ale altcuiva. Doar câteva medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală pot ajuta la ameliorarea simptmelor de COVID-19 iar acestea sunt de obicei sigure numai pentru persoanele care sunt supravegheate de un medic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb