Trei brokeri - o singură funcţie de preşedinte la Bursă

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2010

Trei candidaturi se anunţă pentru funcţia de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti şi nenumărate pentru un loc în Consiliul de Adminis-traţie, susţin surse din piaţă, deşi, oficial, puţini sunt cei care s-au înscris deja în cursa pentru alegerile din 19-20 februarie.

Mircea Botta, acţionar la "Romcapital" Timişoara, Stere Farmache, actualul preşedinte al BVB, şi Dan Paul, de la "Finaco Securities" şi preşedinte al Asociaţiei Brokerilor, se pare că ar avea intenţia să conducă Bursa, din poziţia de preşedinte, pentru următorii patru ani.

Potrivit zvonurilor, şi Siminel Andrei, directorul general al NCH Advisors, se gândea să candideze la alegerile BVB, însă reprezentanţii companiei pe care o conduce au negat aceste intenţii.

Până acum, numai Dan Paul a declarat că îşi va depune candidatura în zilele următoare, restul neputând fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Printre cei interesaţi de funcţia de membru în CA se numără directorul general al Confident Invest, Nicolae Gherguş, Mihai Chişu, broker în cadrul IFB Finwest, Ciprian Zah de la Broker Cluj, Eugen Brădean, director în cadrul Electrica, Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finwest şi Rareş Nilaş, preşedintele BT Securities.

Alegerile pentru Consiliul de Administraţie al BVB urmează să aibă loc în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, din 19-20 februarie. Mai întâi va avea loc alegerea preşedintelui, în mai multe tururi de vot. Spre exemplu, dacă vor exista mai mult de doi candidaţi, în cazul în care niciunul dintre ei nu obţine pes-te 51% din sufragii, este eliminat candidatul cu cele mai puţine voturi şi se reiau alegerile într-un nou tur, până la rămânerea în cursă a doi candidaţi şi alegerea preşedintelui. Similar se va proceda şi în cazul alegerilor pentru locurile în CA.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnisoara jurnalist, am incercat sa citesc prima fraza de 3 ori sa inteleg ce vreti sa spuneti. Trei candidatori...apoi nenumarate...apoi desi putini.... CIne naiba sa mai inteleaga porcaria asta?

    Jenant.  

    1. hai, ca nu este asa de rau formulata si, in plus, punctuatia este adecvata. ar fi fost mai bine doua fraze mai scurte, dar tot e mai bine o fraza lunga si corecta decat una gresita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb