Trei directori executivi demisionează din consiliul lui Trump din cauza problemei Charlottesville

Cristina Radu
Companii / 15 august 2017

Donald Trump

Donald Trump

Directorii executivi ai Intel Corp, Merck & Co şi Under Armor au demisionat luni din Consiliul american de producţie al preşedintelui, după ce reacţia lui Trump la violenţa de la un raliu al naţionaliştilor albi din Charlottesville, Virginia, potrivit Reuters. Demonstraţia a sutelor de naţionalişti albi din Charlottesville a avut loc sâmbătă când o maşină a intrat un grup de contra-protestatari şi a ucis o singură persoană.

Directorul executiv Intel, Brian Krzanich, a scris într-un post de blog: "Am demisionat din consiliu pentru a atrage atenţia asupra daunelor pe care climatul politic divizat le provoacă problemelor critice". AFL-CIO, o federaţie a sindicatelor de 12,5 milioane de muncitori, a spus că intenţionează să-şi retragă reprezentantul din comisie.

Directorul executiv al producătorului de medicamente Merck, afro-americanul Kenneth Fraizer, a spus că a părăsit consiliul consultativ din cauza reacţiei preşedintelui după violenţa dintre supremaţia albă şi contra protestatari. Frazier a citat necesitatea de a "lua o poziţie împotriva intoleranţei şi a extremismului".

Frazier a afirmat în declaraţia în care a anunţat demisia sa: "Liderii americani trebuie să-şi onoreze punctele de vedere fundamentale, respingând clar expresiile de ură, bigotism şi supremaţie a grupului, care contravin idealului american că toţi oamenii sunt creaţi egali. În calitate de CEO al Merck şi ca o problemă de conştiinţă personală, simt responsabilitatea de a mă opune intoleranţei şi extremismului".

Donald Trump a reacţionat la scurt timp într-o postare pe Tweeter: "Acum că Ken Frazier de la Merck Pharma a demisionat din Consiliul de producţie al preşedintelui american, va avea mai mult timp la dispoziţie să reducă preţurile medicamentelor".

CEO-ul Under Armor, Kevin Plank, şi-a anunţat demisia din consiliu pe Twitter "Rămânem hotărâţi în potenţialul şi capacitatea noastră de a îmbunătăţi producţia americană. Cu toate acestea, Under Armor se angajează în inovaţie şi sport, nu în politică". Kevin Plank a fost criticat iarna trecută de câteva dintre cele mai mari vedete ale Under Armor pentru sprijinul acordat lui Trump, potrivit agenţiei de ştiri.

După ce raliul naţionalist alb s-a transformat mortal sâmbătă, Trump a spus iniţial că mai multe părţi au fost de vină. Trump i-a denunţat luni într-o declaraţie pe neo-nazişti şi pe Ku Klux Klan drept criminali şi hoţi, tensionând şi mai mult presiunea politică, în timp ce criticii l-au criticat pentru că nu-i delimitează pe naţionaliştii albi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb