TREICHL: Atragerea a doar 38 milioane euro din fondurile europene este "o ruşine dramatică" pentru România

F.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 august 2010

Atragerea a doar 38 de milioane de euro de către România din fondurile europene disponibile, de ordinul miliardelor de euro, reprezintă "o ruşine dramatică", a declarat vineri, la Viena, preşedintele "Erste Bank", Andreas Treichl. "Faptul că sunt dis­ponibile miliarde, iar din aces­tea România a fost capabilă să ia 38 milioane de euro este o ruşine. Este o ruşine dramatică şi sper că ceva se va în­tâmpla în acest stat foarte foarte curând, în bine", a spus Treichl, după o conferinţă de presă.

Potrivit Mediafax, el a arătat că România trebuie să dezvolte infrastructura de transporturi prin investiţii în drumuri şi căi ferate: "Sunt 35 miliarde de euro care stau în Bruxelles pentru a fi investiţi în România. Suma de 35 de miliarde de euro ar putea face România una dintre cele mai interesante state din Europa. Cu 35 de miliarde ar putea fi create milioane de locuri de muncă în Româ­nia şi, astfel, să fie ajutaţi oamenii să lupte contra şomajului".

El consideră că toate băncile din România, BERD şi companiile prezente în România "ar face orice" să ajute Guvernul să mişte lucrurile în domeniul fondurilor europene: "Directorul general din România (Dominic Bruynseels, şeful BCR - n.r. ) a petrecut foarte mult timp cu colegii lui pentru a lucra la un plan despre cum să aducă din nou investiţiile în România. Despre cum să atragă fondurile de la UE. Nimic nu se întâmplă!".

Şi reprezentanţii FMI s-au declarat, recent, îngrijoraţi de gradul de absorbţie a fondurilor europene. Tot­odată, preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat că oficialii FMI au transmis patronatelor că exis­tă riscul ca România să piardă fonduri europene importante, de 20 miliarde euro în următorii ani, ca urmare a modului "dezastruos" de atragere a acestora.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Romania nu atrage fonduri europene fiindca acele fonduri nu sunt acordate decat dupa ce romanii cheltuiesc suma propusa in proiect din buzunarul propriu, suma pe care nu o au si pe care trebuie sa o imprumute de la banci, banci care sunt majoritatea straine. Asa ca povestile domnului bancher sunt foarte subiective si i-as recomanda unde sa se duca, doar ca daca asa face asa ceva probabil ca mi-ar fi sters mesajul. :-)

    ROMANIA NU ATRAGE FONDURI EUROPENE DEOARECE FOLOSIREA ACESTORA FIIND STRICT MONITORIZATA DE UE, ELE POT FI MAI GREU UTILIZATE PENTRU SATISFACEREA CLIENTELEI POLITICE, SCOPUL SUPREM A TUTUROR GUVERNELOR ROMANE DE DUPA 1990.

    IN PRIVINTA BANILOR, EI EXISTA, NUMAI IN ULTIMUL AN SI JUMATATE ROMANIA IMPRUMUTAND PESTE 10 MILIARDE DE EURO !!! 

    cum sa atragem fonduri europene daca se fura ca in codru ,cu conducatori incapabili si politicieni corupti ,ce face statul roman pentru asta ,poate ar fi bine sa luati exemplu de la altii ,daca nici sa luam pe gratis nu stim atunci dati-va demisia fratilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb