TRIBUNALUL CONSTANŢA A DECIS: Patru din cei şase membri ai Consiliului de Administraţie al CNAPMC au fost numiţi ilegal

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 8 martie 2016

Tribunalul Constanţa a decis luni că numirea a patru dintre membrii Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime este ilegală, conform unui comunicat al Organizaţiei Patronale "Operatorul Portuar" Constanţa remis marţi redacţiei.

"Este vorba despre Tudor Baltă, Viorel Olea, Marcela Frigioiu şi Adrian Cighi numiţi în baza hotărârilor AGOA nr. 5/22.12.2014, nr. 7/12.04.2016 şi a unei hotărârii AGOA din 29 martie 2012. Hotărârea este executorie. Decizia Tribunalului Constanţa este rezultatul acţiunii iniţiate în instanţă de Comvex SA şi Organizaţia Patronală 'Operatorul Portuar' Constanţa. Cele două entităţi au arătat că niciunul dintre cei patru nu a fost numit cu respectarea cerinţelor legale", se menţionează în comunicat.

Astfel, hotărârile adoptate de acest Consiliu de Administraţie vor trebui anulate de la caz la caz, în funcţie de cvorum şi majorităţile constituite pentru adoptarea acestora, pe parcursul ultimilor 4 ani.

"Cei patru membri ai CA au adoptat cu bună ştiinţă hotărâri în detrimentul intereselor economice ale Comunităţii Portuare, ceea ce a atras constant protestele publice ale Sindicatelor şi Patronatelor Portuare. Prin decizia justă a instanţei s-a ajuns la situaţia de normalitate aşteptată de întreaga Comunitate portuară. Totodată, considerăm că decizia creează premise şi pentru implicarea activă şi decisivă a Guvernului actual în procesul de soluţionare a problemelor de la Portul Constanţa", subliniază reprezentanţii patronatului.

Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa reuneşte 37 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar. În cadrul companiilor membre ale organizaţiei îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 de salariaţi, iar prin activitatea desfăşurată aceste companii contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb