Tricolorii nu conving nici când înving

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Sport / 28 martie 2023

Tricolorii nu conving nici când înving

Echipa naţională a reuşit să câştige primul meci din cadrul grupei de calificare la EURO 2024, dar să şi dezamăgească în acelaşi timp. Victoria cu Andorra a arătat, din nou, limitele actualei echipei (jucători + antrenori). Meciul de astăzi cu Belarus, o echipă aflată la un singur pas de a fi suspendată de UEFA şi care vine după un 0-5 cu Elveţia, trebuie câştigat într-o altă manieră decât cel din Andorra. Selecţionerul Eduard Iordănescu, lăudat pentru că este foarte serios şi muncitor, a dezamăgit prin felul cum a gândit mutările în prima partidă (incapabil să profite de superioritatea numerică în faţa unor amatori), dovedind că nu stă foarte bine la capitolul inspiraţie, aşa cum a făcut-o şi în partidele din Liga Naţiunilor. Jucătorii arată că îşi doresc să schimbe impresia proastă din ultimii ani, deocamdată demonstrează că stau mai bine în ceea ce priveşte determinarea, dar mai au mult de lucru la celelalte capitole. Faptul că nici selecţionerul nu a fost foarte mulţumit de modul cum s-a desfăşurat prima partidă oferă o rază de speranţă. "Selecţionerul ne-a reproşat, ne-a spus că trebuia să profităm de omul în minus", a spus unul dintre autorii golurilor din Andorra, Denis Man. Eduard Iordănescu a punctat la rândul său problema omului în plus de care nu am ştiut să profităm: "Ne dă linişte, e un debut bun. Eram obligaţi să producem acest rezultat. După trei zile avem nevoie de încă trei puncte în clasament. Am intrat destul de greu în joc, un pic trac, ne-am căutat ritmul, dar am dus lucrurile în direcţia dorită. Ce nu vreau să se întâmle în viitor... Am rămas cum un om în plus şi trebuia să continuăm cu atitudine ofensivă. Dar învăţăm din greşeli, eu felicit echipa pentru efort, pentru atitudine. Cred că ne-am relaxat şi nu este ok. Ne-am văzut cu om în plus şi ne-am relaxat. Trebuie să fim sinceri, am întâlnit un adversar incomod, cu un joc la limita regulamentului, cu un teren incomod. Trebuie să gândim sus, să ne putem targeturi importante meci de meci. Trebuia să mai marcăm. Trebuie să facem un joc foarte bun cu Belarus şi să închidem acţiunea cu şase puncte. Pentru o calificare trebuie să învăţăm să suferim, să ne sacrificăm, să avem spirit bun. Trebuie să învăţăm să şi luptăm".

Meciurile cu adevărat importante din cadrul acestei grupe abia urmează (cu Elveţia, Israel, Kosovo) din fericire programarea partidelor a permis echipei noastre să îşi regleze ritmul în faţa unor adversari modeşti astfel încât să fie la turaţie maximă la ora disputelor decisive pentru obţinerea uneia dintre primele două poziţii.

Partida România - Belarus se va disputa azi, pe Arena Naţională, de la ora 21.45.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. un antrenor care se pupa si se imbratiseaza tot timpul cu jucatorii este un antrenor fara personalitate , sau altfel , e palaria prea mare pentru capul lui . am spus-o de la inceputul numirii tot aici , ca nu-i de nasul lui nationala .

    Nu ca i pupa sau imbratiseaza e cauza.

    Jucatorii TOTI sunt slabi. Indiferent ce antrenor pui. Atat timp cat in fotbalul romanesc nu se promoveaza talentul, munca si credinta in Dumnezeu NU VOR FI REZULTATE !!! 

    1. am spus ca n-are personalitate , nu ca-i , cauza . citesti ,dar nu intelegi . cunosti fenomenul asta , sau crezi ca antrenorul este ceva simbolic si totul depinde de jucatori ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb