ZIARUL BURSA

28 martie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Femei de succes în investiţii; cum reuşesc ele?

Femei de succes în investiţii; cum reuşesc ele?

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 28 martie 2023

Heloise Greeff: "Indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, trebuie să fii realist cu privire la propria toleranţă la risc înainte de a investi bani şi să înţelegi în ce investeşti" Mimi Ho sfătuieşte femeile să vorbească în şedinţe, să ceară ceea ce au nevoie şi să se promoveze Neza Molk: "Eu cred în puterea cunoaşterii, iar cunoaşterea nu are sex" 

Piaţa investiţiilor este, în general, o lume a bărbaţilor, însă, în ultimii ani, avem excepţii tot mai dese care dovedesc că şi femeile pot face bani fiind active pe diverse platforme de tranzacţionare. Un exemplu concret este eToro, o platformă ce a atras o serie de persoane de gen feminin de la vârste fragede, acestea reuşind să devină chiar Investitori Populari şi să fie copiate.

Cât ne costă "specialii"?

Cătălin AvramescuEditorial / 28 martie 2023

Cătălin Avramescu

Sper că nici unul dintre cititorii mei nu îşi face iluzii. Acest regim (Ciolacu-Iohannis) va pierde trei miliarde de euro din banii puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană prin PNRR. Pentru noi, va fi un dezastru economic. Pentru ei, o afacere extraordinar de profitabilă.

"Într-adevăr, avem o nouă criză pe piaţa de asigurări, dar această criză reprezintă şi o oportunitate de a regla piaţa. Avem o relaţie cu ASF, care a fost creată ca firmele de asigurări să nu îşi ia riscuri pe care nu le pot duce. Noi suntem complementari cu ASF, nu avem pârghiile lor de acţiune. În decembrie 2022 aproape toate companiile din piaţa RCA au fost sancţionate de Consiliul Concurenţei. Am aplicat amenzi companiilor de asigurări pentru că au crescut nejustificat preţurile, dar la o companie care ţine preţurile jos şi se falimentează pe ea, nu putem acţiona. La fel, dacă e o fraudă. Nu putem acţiona, nu pentru asta am fost creaţi", a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei, prins în siajul scandalului Euroins, deşi principalele atribuţii revin ASF

George MarinescuCompanii / 28 martie 2023

Consiliul Concurenţei împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară ar fi putut să prevină din timp scandalurile City Insurance şi Euroins, dacă şi-ar fi îndeplinit corect atribuţiile, au afirmat, ieri, membrii Comisiei Economie, Industrii şi Servicii din Senat, care au continuat audierile dispuse după declararea de către ASF a insolvenţei companiei Euroins. În faţa Comisiei senatoriale, ieri a oferit explicaţii despre cazul Euroins preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Tricolorii nu conving nici când înving

Tricolorii nu conving nici când înving

Octavian DanSport / 28 martie 2023

Echipa naţională a reuşit să câştige primul meci din cadrul grupei de calificare la EURO 2024, dar să şi dezamăgească în acelaşi timp. Victoria cu Andorra a arătat, din nou, limitele actualei echipei (jucători + antrenori).

Sursa foto: facebook / First Citizens

Silicon Valley Bank, preluată de First Citizens

V.R.Internaţional / 28 martie 2023

First Citizens BancShares Inc. achiziţionează de la Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) toate depozitele şi împrumuturile Silicon Valley Bank (SVB), a anunţat ieri autoritatea de reglementare, transmite Reuters.

Sursa foto: facebook / Nike

TradeVille: Nike, mai bine poziţionată decât Adidas

F.A.Piaţa de Capital / 28 martie 2023

Nike a raportat venituri mai mari decât consensul analiştilor, în ultimul trimestru încheiat, dar creşterea costurilor operaţionale a atras scăderea profitului net cu 11%. Cererea din partea consumatorilor a întrecut aşteptările managementului, iar compania are perspective mai bune decât rivalul Adidas, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Elon Musk trage un semnal de alarmă privind sectorul imobiliar

Elon Musk trage un semnal de alarmă privind sectorul imobiliar

Andrei IacomiInternaţional / 28 martie 2023

Şeful Tesla a avertizat că băncile pot fi lovite de un val de neplăţi şi de scăderea preţurilor activelor  

Turbulenţele din sectorul bancar se pot extinde în piaţa locuinţelor şi a spaţiilor comerciale, crede Elon Musk, fondatorul Tesla, conform Business Insider.

Fraţii Pavăl au ajuns la o deţinere de 97,4% din Cemacon

Fraţii Pavăl au ajuns la o deţinere de 97,4% din Cemacon

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 martie 2023

Cota de deţinere le permite să delisteze compania de la BVB  

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, au ajuns la o deţinere de 97,4% din producătorul de materiale de construcţii Cemacon (CEON), în urma ofertei publice de cumpărare derulată luna aceasta de Pavăl Holding, vehiculul investiţional al celor doi fraţi, după cum reiese dintr-un raport publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 28 martie 2023

Tranzacţii de numai 28,9 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu evoluţia pieţelor europene. Indicele BET, ce reflectă evoluţia...

Mediu - distanţă mare de la vorbe la fapte

Mediu - distanţă mare de la vorbe la fapte

O.D.Miscellanea / 28 martie 2023

Europenii sunt campioni la discuţiile despre protecţia mediului. Din nefericire, din nou, se demonstrează că distanţa de la vorbe la fapte este enormă. Concret, un referendum organizat la Berlin, şi care ar fi obligat municipalitatea să depună...

MACRO NEWSLETTER 28 martie 2023

MACRO NEWSLETTER 28 martie 2023

Macroeconomie / 28 martie 2023

Volumul vânzărilor retail din Marea Britanie şi-a temperat declinul anual în februarie 2023, până la 3,5%, de la 5,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, după un avans de 0,9% în luna anterioară. Vânzările de produse...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo