TRIMESTRUL TREI: Lenovo, profit de 13,4 miliarde de dolari

E.A.
Companii / 8 noiembrie 2018

Lenovo, profit de 13,4 miliarde de dolari

Lenovo a înregistrat pentru al treilea trimestru consecutiv o creştere de două cifre a veniturilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Grupul raportează venituri de 13,4 miliarde de dolari, cu 14% mai mari faţă de al doilea trimestrul al anului anterior, acesta fiind cel mai mare rezultat trimestrial înregistrat de companie în ultimii aproape patru ani. În plus, compania a raportat un profit înainte de impozitare de 213 milioane de dolari, de şase ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior (+178 de milioane de dolari), pe fondul îmbunătăţirii profitabilităţii pe toate segmentele de business ale companiei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Grupul Intelligent Devices (IDG), din care fac parte diviziile PCSD şi MBG, a raportat venituri cu 10% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 11,84 milioane de dolari.

Divizia Personal Computers and Smart Devices (PCSD) a raportat venituri de 10,2 miliarde de dolari, în creştere cu 18% faţă de anul anterior. Este pentru prima dată când divizia PCSD raportează venituri de peste 10 miliarde de dolari. Astfel, Lenovo este liderul global pe piaţa de PC-uri, cu o cotă de piaţă record de 23,7%, şi continuă să conducă topul profitabilităţii industriei cu 5%. Compania a înregistrat o creştere puternică de două cifre pe mai multe portofolii de produse, printre care laptopurile de gaming Legion, staţiile grafice ThinkStation, laptopurile Yoga, categoriile ThinkPad şi IdeaPad.

Divizia Mobile Business Group (MBG) şi-a consolidat poziţia în piaţă în trimestrul al doilea din anul fiscal, urmându-şi strategia de business ce a presupus reducerea cheltuielilor, simplificarea portofoliului de produse şi concentrarea eforturilor pe pieţele profitabile. Motorola a raportat o reducere a costurilor operaţionale cu 175 de milioane de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se mai arată în comunicat.

Divizia Data Center Group (DCG) a înregistrat o creştere a veniturilor de 58% faţă de anul anterior, ajungând la 1,5 miliarde de dolari. Este cel de al cincilea trimestru consecutiv de creştere a profitabilităţii pentru divizia DCG (PTI +9,5% în termeni anuali).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb