Trocuri politice şi patriotism doar de paradă!

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 iunie 2017

Lupta politică din interiorul PSD se transformă într-o mare victorie pentru UDMR. Dorind cu orice preţ să îl debarce din fruntea guvernului pe Sorin Grindeanu, parlamentarii PSD, coordonaţi de Liviu Dragnea, sunt dispuşi la concesii pe bandă rulantă în favoarea partidului care reprezintă comunitatea maghiară, pentru ca acesta, la schimb, să voteze moţiunea de cenzură.

Ieri, în Senat s-a dat aviz favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România. În plus există informaţii că în comisiile din Camera Deputaţilor s-a dat verde unui alt proiect care vizează pretenţiile comunităţii maghiare, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne şi la posibilitatea arborării steagului secuiesc. Trebuie spus că în jurul acestui drapel secuiesc au existat numeroase controverse şi de multe ori arborarea lui a fost privită ca un gest de frondă la adresa statului român, iar în ultimii ani, 15 martie, a fost un bun prilej pentru grupuri extremiste să-şi manifeste sentimentele anti-româneşti, dar se pare că în actuala bătălie politică acestea sunt doar simple amănunte nesemnificative

Aşa cum ne-a obişnuit, Liviu Dragnea admite doar părţile din realitate care convin poziţiei sale, de această dată a recunoscut că se negociază cu UDMR cât la sută din populaţia unei comunităţi trebuie să fie de altă naţionalitate pentru ca minoritatea să poată folosi limba maternă în administraţie, dar a ţinut să dea şi un mesaj aşa zis patriotic legat de "vânzarea Transilvaniei": " Azi am discutat despre situaţia politică actuală (n.r.cu liderii UDMR). Am discutat la telefon zilele trecute. Am înţeles că am vândut Transilvania, nu am vândut Transilvania. Aceste legi nu au fost făcute peste noapte, le-a venit rândul. Liderii de grup s-au întâlnit cu comisiile şi au discutat separat. Sunt două Camere, eu vă spun la ce am participat. Am discutat despre ziua de 15 martie, sunt şi alte minorităţi naţionale care au o zi a lor şi comunitatea maghiară a dorit un astfel de lucru". Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimbul susţinerii proiectelor, cum ar fi susţinerea la votul moţiunii, Dragnea a evitat un răspuns direct: "fără voturile UDMR avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Suntem într-o situaţie atipică, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au".

Proiectul adoptat de senatori a fost depus de UDMR pe 15 martie 2017, documentul urmează să fie supus votului plenului. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

DEPUTATUL USR ADRIAN CLAUDIU PRISNEL:

"Un amendament UDMR pare să lase pădurarul să exploateze, dar să şi transporte lemnul"

Deputatul USR Adrian Prisnel a relatat aseară, într-o postare pe Facebook, că la Comisia de Agricultură se discuta ieri după-amiaza, "pe repede înainte", Codul Silvic, pentru ca acesta să intre la vot în plen marţi. Politicianul relata: "PSD plăteşte în avans voturile UDMR pentru căderea guvernului, utilizând Parlamentul României. Azi (n.r. ieri), după negocierile dintre Liviu Dragnea şi Kelemen Hunor, parlamentarilor li s-a schimbat programul, fără nicio explicaţie. În loc de plen se lucrează în comisii, iar acolo au intrat doar proiectele de lege în care UDMR are interese.

Acum se discută la Comisia de Agricultură Codul Silvic, pe repede înainte, pentru a putea intra la vot final în plen mâine (n.r. astăzi). Şedinţa a fost convocată neregulamentar, cu mai puţin de 24 de ore înainte. Sunt multe amendamente utile, sau inofensive, dar şi câteva pe care nu le-am avut în faţă, şi care, auzindu-le sună foarte mult a «pork». De exemplu, un amendament UDMR pare să lase pădurarul să exploateze, dar să şi transporte lemnul.

La alte comisii proiectul de lege care scade pragul pentru aplicarea dreptului la utilizarea limbii materne de la 20% la 10%.

Vedem mâine (n.r. astăzi) la plen ce putem face".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. lui Muc cel MIC!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb