TRUFIN:  "Fermierii vor putea accesa credite de dezvoltare de 80% din valoarea împrumutului"

Alexandra Cismaru
Politică #Agro-alimentar / 17 martie 2017

 "Fermierii vor putea accesa credite de dezvoltare de 80% din valoarea împrumutului"

Senatorul Lucian Trufin a declarat astăzi că Executivul PSD-ALDE a aprobat Ordonanţa de Urgenţă prin care producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol vor fi sprijiniţi să obţină finanţare pentru campania agricolă de primăvară pentru achiziţionarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploataţiilor, precum şi pentru finanţarea producţiei agricole, piscicole şi a investiţiilor în domeniul agricol si cel al acvaculturii, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Lucian Trofin a afirmat: "Guvernul a adoptat măsurile prin care fermierii pot accesa credite de dezvoltare cu garanţii de stat de 80% din valoarea împrumutului. Prin actul normativ adoptat astăzi creşte procentul de garantare a creditelor acordate fermierilor pentru achiziţia de terenuri agricole de la 50% la 80%, se propun măsuri de reducere a comisionului de garantare de la 3,8% la 2% şi se extinde categoria potenţialilor beneficiari atât în sectorul agricol, cât şi în acvacultură. Efectul principal al acestor decizii va fi o producţie suplimentară în valoare de 1,75 miliarde de euro."

În comunicat se precizează: "Prin actul normativ emis de Guvern se acordă garanţii pentru stimularea producţiei vegetale, zootehnice, acvacultură şi industrie alimentară. Astfel, fermierii pot să obţină credite pentru achiziţia de terenuri cu destinaţie agricolă, până la maximum 80% din valoarea creditului. În acest caz, diferenţa de 20% va fi acoperită din alte surse, respectiv terenul achiziţionat şi/sau alte bunuri aflate în proprietatea acestora sau a terţilor garanţi".

Senatorul social-democrat a declarat: "Aşa cum am promis în campanie ne ţinem de cuvânt şi luăm toate măsurile prin care sprijinim fermierii români. Până acum suntem în grafic. Am plătit la timp subvenţiile, am demarat programul pentru susţinerea producţiei de tomate româneşti, iar acum am luat măsuri pentru asigurarea accesului la finanţare a producătorilor agricoli şi a celor care au exploataţii în piscicultură".

Modificarea realizată de Guvern, se referă şi la creşterea procentului de garantare de la 50% la 80 % pentru că în prezent instituţiile finanţatoare iau în garanţie terenuri cu destinaţie agricolă la aproximativ 40% din valoarea acestuia, diferenţa neputând fi acoperită de fermieri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Motivarea e falsa.

    Adica faci orice ca sa ajungi la mari mosieri care vor folosi putina putere de munca si vor avea cateva culturi numai supra-intensive. 

    Milioanele de restul de oameni de la tara ce fac ? Cum sustii diversitatea productilor si existentei oammenilo ? 

    De fapt este si o dezim-propietarire. 

    Discrimin are.

    Se ajunge la 1907. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb