Trump spune că este pregătit să discute cu Kim Jong-Un

Andreea Cuzub
Internaţional / 7 ianuarie 2018

Donald Trump

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat pregătit să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, exprimându-şi speranţa că discuţiile dintre Phenian şi Seul vor continua şi după Jocurile Olimpice.

"Mereu am crezut în discuţii. Sigur că sunt de acord, nu am nicio problemă cu acest lucru", a declarat preşedintele american la Camp David, referindu-se la un posibil dialog telefonic cu liderul nord-coreean.

Totuşi, el a subliniat că acest dialog nu ar putea avea loc fără condiţii prealabile, informează AFP.

"Mi-aş dori ca aceste discuţii să continue şi după JO, aş vrea să văd sportivii nord-coreeni la Olimpiadă şi lucrurile ar putea continua şi mai departe", a precizat el.

Coreea de Nord va participa "probabil" la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud, 9-25 februarie), a declarat, sâmbătă, reprezentantul comitetului olimpic nord-coreean la CIO, Chang Ung.

Coreea de Nord a acceptat să participe săptămâna viitoare la convorbirile la nivel înalt pe tema prezenţei la Jocurile Olimpice de iarnă.

Întâlnirea care va avea loc în 9 ianuarie va avea ca temă găsirea modalităţilor ca sportivii nord-coreeni să poată participa la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud, din luna februarie.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat săptămâna aceasta că trimiterea unei delegaţii la JO ar fi o bună ocazie pentru a demonstra unitatea nord-coreenilor.

Întâlnirea va avea loc în localitatea Panmunjom, aşa-numitul sat al păcii, situat în zona demilitarizată, unde în mod istoric cele două state au convorbiri.

Potrivit unui oficial din Administraţia prezidenţială de la Seul, prioritatea întâlnirii este reprezentată de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Acesta a apreciat, într-o declaraţie acordată agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, că vor avea loc şi discuţii referitoare la îmbunătăţirea relaţiilor Nord - Sud după ce subiectul participării la JO va fi epuizat.

Acestea vor fi primele convorbiri la nivel înalt dintre cele două state coreene din decembrie 2015. Încă nu se ştie cine va participa la discuţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb