Trupele ucrainene au avansat de-a lungul malului râului Nipru

D.T.
Internaţional / 24 aprilie 2023

Trupele ucrainene au avansat de-a lungul malului râului Nipru

Trupele ucrainene au avansat de-a lungul malului râului Nipru, controlat anterior de forţele ruse de ocupaţie, în regiunea sudică Herson parţial eliberată, potrivit analizelor unor specialişti militari occidentali, informează Agerpres.

Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) a anunţat ieri că geodatele publicate şi informaţiile unor bloggeri militari ruşi arată că forţele ucrainene au ocupat poziţii pe malul stâng sau estic în regiunea Herson. Însă anvergura şi obiectivele acestor succese ucrainene, înregistrate pentru prima dată, sunt neclare, potrivit experţilor.

Forţele militare ruse au fost alungate din capitala regională Herson şi complet de pe malul vestic al râului Nipru din această regiune în timpul unei ofensive ucrainene în toamna anului trecut. Obiectivul era de a preveni o avansare pe malul celălalt al râului.

Noua evoluţie indică alte zone din regiune unde armata rusă a pierdut controlul. Drept rezultat, forţele ruse de ocupaţie s-ar putea concentra doar asupra oraşelor, potrivit analizelor ISW. Iniţial, armata ucraineană a refuzat să comenteze informaţia. "Munca foarte grea continuă", a declarat o purtătoare de cuvânt, adăugând că situaţia de-a lungul râului Nipru este complicată. Ea i-a îndemnat indirect pe experţi să reducă "zgomotul informaţional", susţinând că operaţiunile din zonă ar beneficia de pe urma tăcerii şi sfătuindu-i pe experţii de la ISW să aibă "răbdare".

Trupele ruse au lansat ieri numeroase atacuri care au ţintit oraşele Avdiivka şi Bahmut în estul Ucrainei, potrivit unor oficiali ucraineni. Forţele Kievului au respins în jur de 45 de atacuri, a anunţat statul major ucrainean, în raportul său asupra situaţiei, ieri seara. Câteva atacuri ruse au fost de asemenea raportate de la Marjinka. De altă parte, oficiali militari ruşi au raportat atacuri repetate ale artileriei ucrainene asupra oraşului Doneţk din regiunea Donbas. Acest oraş a fost bombardat de cel puţin cinci ori ieri, arată sursa.

Atacuri de artilerie au mai fost raportate în regiunea Herson controlată de forţele ucrainene în sudul Ucrainei. Potrivit statului major de la Kiev, 35 de sate au fost bombardate de artileria rusă. În estul Ucrainei, trupele ruse se pregătesc din nou să ia cu asalt oraşul Vuhledar, potrivit unor oficiali militari ucraineni.

Localizat în sud-vestul regiunii Doneţk, Vuhledar a fost vizat în ultimele zile în mod repetat de atacuri masive, a declarat ieri, purtătorul de cuvânt al forţelor militare regionale Oleksii Dmitraşkovski. Sâmbătă, oraşul a fost atacat de şase ori de forţele aeriene ruse, a mai spus el.

Ucraina se apără în faţa invaziei la scară mare declanşată asupra ei de Rusia în urmă cu aproape 14 luni. La ora actuală, armata ucraineană se pregăteşte pentru o nouă ofensivă pentru a elibera teritoriile ocupate. La rândul său, Rusia şi-a înteţit eforturile în anticiparea unui război de durată cu ţara vecină. Pe măsură ce se intensifică eforturile de a-şi consolida capabilităţile de apărare, Rusia face apel la "curajul" potenţialilor recruţi în căutarea sa de voluntari pentru armată, potrivit guvernului britanic.

Ministerul Apărării de la Moscova face publicitate pentru voluntari cu o campanie omniprezentă în media sociale, precum şi pe panouri publicitare şi la televiziune, a informat ieri Ministerul Apărării britanic (MoD) în raportul reactualizat zilnic asupra războiului.

Ministerul Apărării britanic vede această campanie publicitară din Rusia ca pe o încercare de "a întârzia orice nouă mobilizare făţiş obligatorie pentru o perioadă cât mai lungă posibil, pentru a reduce disidenţa pe plan intern".

Ministerul britanic publică actualizări zilnice cu privire la cursul războiului de la începutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei, actualizări bazate pe informaţiile serviciilor secrete britanice. Aceasta este o modalitate a guvernului britanic de a contracara declaraţiile Rusiei şi în acelaşi timp de a-i ţine la curent pe aliaţii Ucrainei. Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare ţintită.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Sa traiasca razboiul ??!!

    sa moara cat mai multi soldati nevinovati ??!! 

    sa cheltuim ptr. razboiul altora si sa traim MAI PROST ??!!

    NUMAI Papa Francisc vorbeste de PACE ??!! 

    1. Nu există soldați nevinovați, sunt angajați să ucidă. Unii o fac degeaba.

      Un stat care te trimite la război nepregătit, fără minime dotări, te condamnă la moarte. 

    Daca nu ni se spune ca apa Niprului a scazut pana la nivelul la care poate fi trecut cu pasul, sau ca ucranii au construit poduri de pontoane.... lucru care s-ar vedea din satelit.... atunci este doar o intoxicare. Alti blogeri rusi pe care i-am citit au negat aceasta informatie, ca ar fi trecut Niprul.

    1. Mai bine ai răbdare o săptămână și vezi și singur, fără blogării ruși, că ucrainenii încep curățarea malului estic al Niprului.

      Avem răbdare . Să ne prezinți și nouă bilanțul ... !

      Da, este o intoxicare ... !

      Western military analysts have already studied the map and came to the simplest conclusions:

      ??"These are swampy areas without trails and roads, not suitable for military occupation. There is absolutely no evidence that Kiev controls a viable foothold across the Dnieper or even maintains its presence," writes Australian Nathan Ruser, who regularly analyzes the situation on the fronts. 

      ??"There is no forcing of the Dnieper. There is no main bridge. There are scattered reports that Ukrainian forces are occupying positions on the left bank... This is a swamp without roads," an analyst fr om the United States, DefMon, responded to rumors about the UAF foothold on April 20.

      ??Today he repeated that this is a swampy area and the Ukrainian military have been here periodically since the moment he occupied Kherson, they did not go out on the road to Aleshki and did not enter settlements, but appear on this piece of land in Dacha 

      Când ești pe teritoriul tău cam știi pe unde poți trece ca să te apuci de măcelărit recruți.

      De ce tot citezi analiști militari vestici? Cei sovietici sunt la fel de credibili ca tine? 

    Trupele ucrainene ... defilează în partea de vest a Hersonului, abandonată momentan de Armata Federației Ruse, din motive strategice ! Plimbarea ... tactică și ... degeaba a Armatei Ucrainei se face pe malul drept al Niprului, din aval spre amonte și ... invers . Partea de est a Hersonului, de pe malul stâng al Niprului, este ocupată de Forțele Armate ale Federației Ruse ! Din motive de protecție a populației civile, deocamdată ... , confruntarea dintre cele două tabere este sporadică și de mică intensitate . Aceasta este situația reală sub aspect militar în zona orașului Herson ! În rest, ... minciuni și ... propagandă ucraineană și occidentală ! ...

    1. Încă o minciună sovietică valabilă până miercuri. :)

      Ideea ta ... deplasată și aberantă nu merită niciun comentariu ! Întotdeauna ideile ... proaste au în spatele lor ... idioți ! ...

      Corect.

      Ați tot mințit că nu e invazie în februarie 2022, că stau rușii la graniță să-i oprească pe ucraineni.

      Sunt filmulețe cu trupe ucrainene care traversează Niprul. Ce idee, când un film bate tot borșul propagandei sovietice?!? 

    ...

    Si eu am avansat de'a lungul malului raului Dambovitei pe Splaiul Independentei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb