Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, va fi eliberat din arest

Andrei Stan
Anticorupţie / 15 august 2015

Primarul suspendat al Piteştiului, Tudor Pendiuc, va fi eliberat din arest, urmând să fie plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, alături de alte nouă persoane, între care fiica acestuia, decizia dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, contestaţia lui Tudor Pendiuc împotriva deciziei dată, în 28 iulie, de Tribunalul Bucureşti şi i-a înlocuit primarului suspendat arestul preventiv cu măsura controlului judiciar.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Tudor Pendiuc nu are voie pe durata controlului judiciar să comunice cu inculpaţii sau cu martorii din acest dosar, cu excepţia fiicei sale.

Primarul suspendat al municipiului Piteşti a fost arestat preventiv în 12 decembrie 2014, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor, care l-au acuzat că, în timp ce era în arest la domiciliu, a luat legătura cu o altă persoană cercetată în dosarul său de corupţie.

Tudor Pendiuc a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, alături de alte nouă persoane, între care şi Emanuela-Elena Pendiuc, doi directori ai societăţii de transport şi un ofiţer DNA.

Potrivit unui comunicat transmis, în 20 martie de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii l-au trimis în judecată pe Tudor Pendiuc pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Valentin Vişoiu, acţionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL la data faptelor, pentru dare de mită, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi pe fiica primarului suspendat, Emanuela-Elena Pendiuc, aflată sub control judiciar.

Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Ion Constantin, în calitate de consilier al primarului municipiului Piteşti, membru al Comisiei de evaluare a ofertelor, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, Robert-Aurelian Roman, Manuel-Vasile Rotaru şi Elena Berinde, directori generali, respectiv director economic la SC Publitrans 2000 S.A., la data faptelor, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, dar şi Emilian Nechita, director executiv al Direcţiei Tehnice de la Primăria Piteşti şi preşedinte al Comisiei de evaluare, la data săvârşirii faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, Lucia-Corina Ivan, Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice, la data săvârşirii faptei, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, Doru-Alexandru Petriea, ofiţer de poliţie judiciară la Direcţia Naţională Anticorupţie, la data săvârşirii faptei, pentru favorizarea infractorului, precum şi Mihai Petriea şi Elena-Carmen Lis, tot pentru favorizarea infractorului.

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinând lui Tudor Pendiuc, fiicei acestuia, Emanuela Elena, lui Valentin Vişoiu, Constantin Scarlat, Gheorghe Văsîi şi SC CNCD SA.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din România. El a fost ales primar al municipiului Piteşti pentru prima dată în anul 1992 şi de atunci ocupă fără întrerupere această funcţie, fiind reales de piteşteni la fiecare patru ani.

Tudor Pendiuc era la conducerea PSD Argeş, după ce fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb