TUDOREL TOADER:  "Prin decizia Curţii, a câştigat statul de drept"

V.D.
Politică / 8 iunie 2018

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Jutiţiei, Tudorel Toader, consideră că decizia Curţii Cosntituţionale privind conflictul cu preşedintele ţării "nu adaugă nimic la Constituţie, nu schimbă nimic din arhitectura statului de drept" şi "nu schimbă nimic din raporturile stabilite de Constituţie între autorităţile care au fost în conflict". Toader consideră că în urma deciziei "a câştigat statul de drept" şi s-a făcut "o absolut necesară delimitare între competenţele pe stat constituţional pe care le au cele două părţi care au fost parte la respectivul conflict".

Prezent la un eveniment în Arad, Tudorel Toader a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce crede că a câştigat Justiţia în urma deciziei Curţii Constituţionale pe tema conflictului dintre minsitrul Justiţiei şi preşedintele republicii.

"Curtea a statuat, a stabilit, că părţile respectivului conflict, vorbim la trecut, au fost ministrul Justiţiei, pe de o parte, preşedintele republicii, pe de altă parte. Până la urmă, eu nu aş spune că cineva a câştigat, cineva a pierdut, aş spune că decizia, am citit-o şi eu cu atenţie, decizia nu adaugă nimic la Constituţie, nu schimbă nimic din arhitectura statului de drept. Decizia nu schimbă nimic din raporturile stabilite de Constituţie între autorităţile care au fost în conflict, decizia, şi vă spun în cunoştinţă de cauză, cu deplină convingere, decizia clarifică, deci nu adaugă şi nu modifică nimic, decizia clarifică raporturile dintre cele două părţi care s-au aflat în conflict. Decizia până la urmă dezleagă competenele constituţionale pe care le are preşedintele republicii în baza art. 94 din Constituţie şi competenţele, tot de rang constituţional, pe care le are ministrul Justiţiei în baza unui articol 132 din Constituţie. S-a făcut o absolut necesară delimitare între competenţele pe stat constituţional pe care le au cele două părţi care au fost parte la respectivul conflict", a spus Toader.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au castigat hotii si penalii, doar ei si acolitii lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb