TULCEA: Zilele Marinei Române, marcate pe faleza Dunării

I.V.
Miscellanea / 15 august 2019

Zilele Marinei Române, marcate pe faleza Dunării

Peste 1.000 de persoane au participat, joi, pe faleza Dunării din municipiul Tulcea, la manifestările organizate de Prefectura judeţului şi Garnizoana Tulcea cu prilejul Zilei Marine Române.

"Este o sărbătoare pe care o pregătim timp de un an de zile de instrucţie şi atunci când e ziua Sfintei Marii vrem să prezentăm publicului ceea ce noi ştim să executăm în situaţii de pace, la criză şi la război. Astăzi dedicăm acţiunile din cadrul Zilei Marine Române navei emblemă a Marinei Militare, Bricul Mircea", a declarat comandantul Garnizoanei Tulcea, comandor Antonel Vătămanu, informează Agerpres.

Sărbătoarea a început cu ceremonialul de ridicare a pavoazului şi intonarea Imnului Naţional, autorităţile asistând la acţiuni pe nava de comandament Fortuna al cărei comandant este Ştefan Dragu.

"Această navă a fost construită în anul 1947 în şantierul naval din Mangalia. Iniţial, a fost proiector de mine, după care a fost transformată într-o navă energetică, având misiunea de a da energie celorlalte nave din raion, apoi a fost modernizată şi a fost transformată în navă spital. După aceea, a devenit navă de comandament a fluviului", a menţionat comandantul navei Fortuna, Ştefan Dragu.

Serviciul religios oficiat de un sobor de preoţi al Episcopiei Tulcei şi discursurile autorităţilor au fost urmate de sosirea zeului Neptun, care a dat startul celor mai apreciate acţiuni de către public, exerciţii militare pe Dunăre, o paradă a navelor instituţiilor publice şi jocuri marinăreşti, trasul la parâmă, fuga în sac şi fuga cu oul în lingură.

La o parte din evenimentele de pe faleza Dunării din Tulcea a participat şi Ivan Patzaichin, care, în jurul orei 12.00, pe malul lacului Ciuperca, a dat startul etapei pe judeţ a concursului Descoperă Rowmania.

"Câştigătorii acestei competiţii vor putea participa la finele lunii la finala concursului care va avea loc la Tulcea. Până atunci, mâine (vineri, n.red.), urmează să stabilim şi câştigătorii din Neamţ", a declarat Ivan Patzaichin.

În acelaşi timp, în Piaţa Tricolorului din municipiu, primarul Constantin Hogea a deschis Târgul meşterilor populari, acţiune care reuneşte 70 de artizani din 14 judeţe din România şi care este organizată în cadrul Zilelor municipiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb