Societatea "Turism Felix" SA Băile Felix a avut în vedere, în fundamentarea bugetului său de venituri şi cheltuieli pentru anul 2007, o creştere cu 11,58% a veniturilor din activitatea de bază (hotel, alimentaţie publică, tratament şi agrement). În acest sens, pentru complexurile de trei stele "Termal", "Nufărul" şi "International", consiliul de administraţie al societăţii a estimat majorarea veniturilor din activitatea de cazare pe baza creşterii numărului de turişti şi a majorării tarifelor. Creşterea va fi mai mare la hotel "Termal", unde ponderea clienţilor este deţinută de turiştii români, în special de cei veniţi pentru conferinţe (cu tarife unitare mai mari). În cazul hotelului "Nufărul" veniturile corespunzătoare se vor menţine aproximativ la nivelul anului 2006, întrucât aici ponderea turiştilor străini, care au sejururi mai lungi şi tarife unitare mai mici, este mai mare. În plus, majorarea cu 10-12% a tarifelor de cazare practicate în perioada de sezon la hotelurile "Termal" şi "Nufărul", este susţinută şi de îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, urmare a montării instalaţiilor de aer condiţionat în camere. Similar, veniturile din activitatea de alimentaţie publică se estimează că se vor majora pe baza creşterii numărului de turişti şi a majorării tarifelor. Floriean Firu, membru în consiliul de administraţie al companiei bihorene şi director general adjunct al SIF "Transilvania", a menţionat că un aport important la realizarea acestei categorii de venituri îl deţin activităţile de alimentaţie publică derulate pentru clienţii care nu sunt cazaţi în structurile societăţii (activitatea teraselor, mese festive organizate pentru grupuri, nunţi şi alte activităţi similare) pentru care au fost majorate tarifele unitare. Pentru activitatea de tratament balnear (atât clasic, cât şi pe componenta de wellness-agrement) a fost, de asemenea, estimată o creştere, în principal pe baza majorării numărului de turişti străini care au achiziţionat pachete de tratament ("Euromed" - peste 1.260 de persoane, reprezentând peste 17.600 zile-turist). În plus, pentru anul 2007 tarifele de tratament pentru turiştii români au fost majorate cu 20-25% comparativ cu anul precedent, iar cele pentru serviciile prestate în baza de agrement "Termal" au fost majorate din luna februarie a.c.
În acest an, complexul "International" va funcţiona cu tarife de cazare şi de tratament promoţionale, inferioare cu circa 25% faţă de tarifele de listă. "Având în vedere faptul că toate obiectele de inventar vor fi înregistrate pe costuri în 2007 şi ţinând cont de creşterea amortizării, am estimat că activitatea acestui complex se va solda cu o pierdere de circa un milion lei", a precizat Floriean Firu. Domnia sa a adăugat că veniturile financiare vor scădea în anul 2007, din cauza diminuării disponibilităţilor băneşti, ca urmare a plăţilor ce trebuiesc făcute către furnizorii de investiţii. Cheltuielile cu mărfurile au fost estimate în funcţie de veniturile programate ce se realizează din activitatea de alimentaţie publică, respectiv la 33%, cu 2,5 procente mai mici faţă de anul 2006. Reducerea se datorează creşterii volumului de activitate de alimentaţie publică în unităţile de categorie superioară, unde se practică un adaos comercial mai mare. Cheltuielile cu materialele cresc în acest an, în special din cauza măririi costurilor cu obiectele de inventar (25,43%) necesare punerii în funcţiune a complexului "International". Cheltuielile cu impozitele şi taxele scad datorită reducerii TVA-ului nedeductibil aferent turismului asistat (CNPAS). Cheltuielile cu personalul vor creşte şi ele cu aproximativ 10%, ca urmare a măririi numărului mediu de personal şi creşterii salariilor brute cu 5%.
Cheltuielile financiare au fost estimate la 50.000 lei, în ipoteza că societatea ar apela la un credit bancar de 500.000 lei, cu dobânda de 10%, pentru nevoi temporare, urgente şi neprevăzute, în vederea evitării anulării depozitelor la termen. Profitul brut estimat pentru anul 2007 depăşeşte cu doar 1% realizările anului precedent, din cauza faptului că ritmul de creştere a costurilor totale (11,3%) este mai mare decât ritmul de creştere al veniturilor totale (9,39%), a mai spus Floriean Firu.