TV: Noile reguli pentru produsele publicitare vor trebui aplicate înainte de sfârsitul anului 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 28 noiembrie 2007

Parlamentul a aprobat, joi, în plen, noile reguli Europene pentru programele publicitare ale televiziunilor, care vor trebui aplicate în Statele Membre pâna la sfârsitul anului 2009.

Noua legislatie vizeaza actualizarea directivei Televiziune fara Frontiere, din 1997, denumita acum "directiva referitoare la serviciile media audiovizuale", în vederea adaptarii la noile evolutii ale tehnologiei si publicitatii audiovizuale. Noile reguli se vor aplica programelor audiovizuale în web-streaming, dar nu si siturilor internet private, si vor exista reguli minime care se vor aplica, la cerere, serviciilor de televiziune (de exemplu pentru protejarea minorilor).

Consiliul si-a prezentat pozitia comuna dupa negocieri cu raportorul Parlamentului, Ruth Hieronymi (PPE-DE, DE). Raportorul este multumit cu rezultatele negocierilor, având în vedere ca au fost luate în considerare toate cerintele Parlamentului.

"În viitor, serviciile audiovizuale vor fi considerate ca bunuri economice si culturale, gratie acestei directive. Pluralismul mediei si diversitatea culturala sunt garantate, la fel posibilitatea dezvoltarii unor noi modele economice", a afirmat Hieronymi.

Pauze publicitare la fiecare jumatate de ora

Pauzele publicitare vor fi autorizate la fiecare 30 minute în timpul filmelor TV, al difuzarii de filme cinematografice si al programelor de stiri. În cadrul programelor pentru copii, pauzele publicitare nu vor fi permise decât daca programele dureaza peste 30 minute. Nu exista reguli pentru insertia clipurilor publicitare în alte tipuri de programe, cum ar fi serialele. Cantitatea maxima de publicitate permisa conform noilor reguli nu va depasi 12 minute pe ora.

Statele Membre si Comisia sunt solicitate sa încurajeze furnizorii de servicii media sa asigure coduri de conduita pentru copii, pentru a se evita astfel spoturile publicitare ce-i incita pe copii sa consume alimente nesanatoase (junk food).

Parlamentul a asigurat, totodata, ca în noile reguli sa fie incluse si prevederi pentru accesul la serviciile media al persoanelor cu disabilitati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb