UBS are pierderi de peste două miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2013

UBS vrea să răscumpere datorii de 5 miliarde franci.

UBS vrea să răscumpere datorii de 5 miliarde franci.

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, a înregistrat pierderi în ultimul trimestru din 2012, din cauza costurilor speciale generate de litigii şi disponibilizări.

Pierderea netă a UBS a fost de 1,89 miliarde franci (2,08 miliarde dolari) în intervalul menţionat, comparativ cu un profit de 323 milioane de franci în ultimele trei luni din 2011. Analiştii estimau o pierdere de 2,16 miliarde franci.

Pe segmentul de administrare a averilor, UBS a realizat un profit înainte de taxe de 398 milioane de franci, mai mic cu 13% comparativ cu ultimul trimestru din 2012. Aceas­tă divizie a atras fonduri nete de 2,4 miliarde franci în perioada de raportare, faţă de 3,1 miliarde franci în ultimele trei luni din 2011. Declinul a fost generat de faptul că numeroşi clienţi din vestul Europei şi-au retras banii aflaţi în administrarea UBS din cauza crizei datoriilor din zona euro.

Divizia de management al activelor şi-a majorat profitul cu 24%, la 149 de milioane de franci. În zona de investment banking, banca a obţinut un profit brut de 557 milioane de franci, faţă de numai 114 milioane de franci în anul precedent.

"Rezultatele băncii reflectă efectele unui mediu operaţional dificil, costurile generate de schimbarea modelului nostru de business şi măsurile pe care le-am luat ca să facem faţă provocărilor", a declarat preşedintele UBS, Axel Weber, adăugând: "Deşi în 2012 am realizat progrese în privinţa mai multor aspecte, numeroase provocări se menţin la începutul acestui nou an. Dacă nu va fi realizată o îmbunătăţire viitoare susţinută şi credibilă a situaţiei datoriilor din zona euro, dacă nu se vor rezolva problemele sistemului bancar european şi cele fiscale din SUA, precum şi riscurile geopolitice de la nivel mondial, şi dacă nu se vor consolida perspectivele de creştere a economiei mondiale, atunci încrederea clienţilor bancari va fi influenţată în continuare, în primul trimestru din 2013".

Directorul executiv al UBS, Sergio Ermotti, elimină 10.000 de locuri de muncă în trei ani şi renunţă la anumite operaţiuni, urmărind să concentreze activitatea băncii pe adminis­trarea de fonduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb