Ucraina acuză Rusia că vrea să "extindă" conflictul, după doborârea dronei deasupra Mării Negre

D.T.
Internaţional / 15 martie 2023

Ucraina acuză Rusia că vrea să "extindă" conflictul, după doborârea dronei deasupra Mării Negre

Ucraina a acuzat astăzi Rusia că vrea să "extindă" războiul din Ucraina şi să implice alte părţi, după un incident între avioane de vânătoare ruse şi o dronă americană în Marea Neagră, informează Agerpres.

"Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper provocat de Rusia în Marea Neagră este un semnal al (preşedintelui rus Vladimir) Putin că el este gata să extindă zona de conflict şi să implice alte părţi", a declarat pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Rusia utilizează "tactica de 'totul este permis'", ce constă "întotdeauna în a ridica miza", a mai denunţat Danilov, conform sursei.

SUA au acuzat ieri aviaţia rusă că au "interceptat şi lovit" o dronă americană Reaper deasupra Mării Negre şi au provocat prăbuşirea ei.

Moscova a dezminţit aceste acuzaţii, recunoscând totodată că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat o dronă americană ce fusese detectată "în zona Peninsulei Crimeea", teritoriu ucrainean anexat ilegal de Rusia, şi care avansa "în direcţia" frontierelor ruse.

"Avioanele de vânătoare nu au folosit armamentul" şi nu au intrat în contact cu drona care zbura "cu transponderul oprit" şi a încălcat "zona de regim provizoriu de utilizare a spaţiului aerian stabilită pentru desfăşurarea operaţiunii militare speciale", s-a apărat armata rusă, care foloseşte această formulă pentru a desemna invazia sa asupra Ucrainei, lansată în urmă cu peste un an.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Parca Rusia nu mai are muniție și soldați, pierde razboiul de anul trecut și atunci de ce sa mai atragă și alte țări in război?

    1. ca sa nu se spuna ca au luat bataie de la o tara vai de steaua ei, cu o armata de copii, femei si batrani

    Balonasul doborat de americani nu a produs nici un efect

    1. Au fost efecte, va dadeati toti de ceasul mortii pe aici, acum liniste si pace.

      Plus ca in nemernicia voastra comparati un balon doborat pe teritoriu american cu o drona doborata in spatiul international.

      Dar asta e gandirea cand termini scoala de lichele la Moscova. 

      Slava

      Wagner 

    Ora exactă în Europa se dă de la Kiev.

    Nu este interesul Rusiei sa extinda conflictul,este interesul Ucrainei sa extinda conflictul.Mint autoritatile ucrainene de sting,cred ca nici lor nu le vine sa creada ca au un asemenea tupeu!Prea crede Zelenski cu gasca sa ca suntem obligati sa le credem toate bazaconiile!

    1. deja crezi o multime de bazaconii

      Rusii nu vor sa extinda conflictul,nu este in intetesul lor,e logic!Tu spui bazaconii in speranta ca te crede careva.Eu nu tin nici cu rusii ,nici cu ucrainenii,sa faca bors dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa fim.luati de prosti si aburiti cu propaganda de ambele parti!

      deja te-au aburit si te-au prostit, rusii de aproape un an spun populatiei rusesti ca sunt in razboi cu NATO dar pe front ei vad ca se lupta cu ucrainienii si ca toaca civilii si localitatile acestei tari, cat poate continua minciuna, ce sa spuna la cei de acasa? ne-am dus sa luptam cu NATO si am nivelat cateva sate ucrainiene sa ii eliberam de griji pe rusofonii din ele?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb