Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, propus pentru a ocupa acelaşi portofiliu în noul Gvern Ciolacu, afirmă că va rămâne adeptul "unui ritm susţinut de lucru, dublat de responsabilitate şi de spirit de echipă". Acesta anunţă că, în 2025, reţeaua de autostrăzi şi drumuri expres din România va ajunge la cel puţin 1500 de km.
"Am prezentat astăzi comisiilor reunite de Transporturi rezultatele obţinute până în prezent ca ministru al Transporturilor şi Infrastructurii şi priorităţile noului mandat.
Rămân în continuare adeptul unui ritm susţinut de lucru, dublat de responsabilitate şi de spirit de echipă (...) În continuare voi asigura tot sprijinul necesar pentru implementarea proiectelor, dar şi pentru lansarea unor proiecte noi de infrastructură mare de transport", a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.
Potrivit acestuia, "anul viitor se va deschide circulaţia pe încă minimum 250 km de drum de mare viteză, iar reţeaua de autostrăzi şi drumuri expres din România va ajunge la cel puţin 1500 de km".
"În plus, până la finalul anului 2028 îmi propun să finalizăm integral legătura rutieră rapidă dintre Marea Neagră şi Europa Centrală, pe coridorul 4 Pan-european. Pentru aceasta trebuie să finalizăm inclusiv întreaga autostradă Sibiu-Piteşti, prima autostradă montană, care va traversa Munţii Carpaţi. Vom finaliza contractele aflate în derulare pentru îmbunătăţirea, modernizarea şi electrificarea a 1.260 km de cale ferată, finanţate prin fonduri europene. Iar la acestea se vor adăuga noi proiecte pentru care voi asigura finanţarea necesară", a mai transmis ministrul.
Potrivit acestuia, trenurile noi achiziţionate vor continua să intre gradual în circulaţie astfel ca în următorii 4 ani să avem o flotă de 189 de trenuri electrice noi şi 39 de noi locomotive. La acestea se vor adăuga 75 de locomotive şi 139 vagoane modernizate.
"Vom continua îmbunătăţirea reţelei feroviare din zona Portului Constanţa şi dezvoltarea reţelei de metrou în regiunea Bucureşti-Ilfov. Pentru sectoarele naval şi fluvial se vor implementa în continuare proiecte care vor creşte durata de navigabilitate pe Dunăre şi care vor spori capacitatea operaţională a porturilor dunărene şi a portului Constanţa. În sectorul aeronautic va continua planul pentru eficientizarea TAROM", a mai scris ministrul.
Acesta afirmă că are în vedere găsirea resurselor necesare construirii unui nou terminal pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi dezvoltarea unei reţele de terminale cargo pe aeroporturile din România.
"Am demonstrat până acum românilor că se pot obţine rezultate şi îmi doresc să continui să dezvolt infrastructura mare de transport din România", a mai transmis Grindeanu.
La ora transmiterii acestei ştiri, are loc Plenul Parlamentului pentru învestirea noului Guvern Ciolacu, în care Sorin Grindeanu ar urma să ocupe funcţia de minstru al Transporturilor.
Opinia Cititorului