Ucraina cere coridor umanitar pentru evacuarea soldaţilor răniţi şi a civililor de la combinatul Azovstal

G.U.
Internaţional / 21 aprilie 2022

Sursă foto: Ірина Верещук/Facebook

Sursă foto: Ірина Верещук/Facebook

Guvernul ucrainean a cerut astăzi deschiderea unui coridor umanitar pentru evacuarea celor circa 500 de soldaţi ucraineni răniţi şi a aproximativ 1.000 de civili care se află la Mariupol în interiorul combinatului siderurgic Azovstal asediat de forţele ruse, transmite agenţia EFE, conform Agerpres.

''Le cerem ruşilor un coridor umanitar urgent dinspre Azovstal!'', a scris vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk pe contul ei de Telegram. ''Acum sunt acolo circa 1.000 de civili şi 500 de soldaţi răniţi. Toţi trebuie retraşi de la Azovstal astăzi!'', a adăugat ea, lansând totodată un apel ''către liderii mondiali şi comunitatea internaţională să-şi concentreze acum eforturile asupra Azovstal'' în ce priveşte efortul umanitar.

Oţelăria Azovstal a rămas, conform Moscovei, ultima redută a rezistenţei ucrainene în oraşul-port Mariupol, aproape complet distrus de luptele care se desfăşoară acolo de la începerea invaziei ruse în februarie.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu ordonase un asalt pentru eliminarea acestui buzunar de rezistenţă, dar preşedintele Vladimir Putin s-a împotrivit pentru a nu risca noi pierderi de vieţi omeneşti în luptele din labirintul de tuneluri şi instalaţii ale acestui combinat, cerând în schimb menţinerea blocadei pentru a forţa cei circa 2.000 de soldaţi ucraineni rămaşi acolo, dintre care mulţi combatanţi ai batalionului Azov, să se predea.

Menţinerea acestei blocade necesită însă suplimentarea forţelor, a estimat un responsabil al separatiştilor proruşi din provincia Doneţk. ''Avem nevoie de o consolidare a unităţilor, pentru că există o reţea foarte extinsă de comunicaţii subterane'' la Azovstal, a declarat la postul Rossiya-24 şeful administraţiei care conduce autoproclamata republică Doneţk, Alexei Nikanorov.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa se predea neconditionat altfel acolo putrezesc nazistii ukraineni...

    1. A BAUT SI ASTA DIN CANA , DUPA ZELENSKI : ''''''' CEREM RUSILOR UN CORIDOR URGENT ''''''' !!! ''''''' AVEM CIVILI ....... SOLDATI RANITI ......... TOTI TREBUIE RETRASI ASTAZI '''''''' !!! ASA STII TU SA VORBESTI , FEMEIE ??? LE ORDONI DE FAPT , RUSILOR CE SA FACA , DE PARCA AIA , SANT SLUGILE TALE , S-AU LA DISPOZITIA TA ??? DACA VREI SA-TI SALVEZI OAMENII , EU ZIC CA SE POATE DAR NU LE VORBI RUSILOR , CA SI CUM TU ESTI REGINA CLEOPATRA , IAR RUSII NISTE CREATURI JALNICE DE IOBAGI NEVOLNICI !!! CICA , VORBA DULCE MULT ADUCE !!! DESIGUR CA TU , O FEMEIE DE COLHOZ , NU STII CE-I AIA !!! A TUNAT SI V-A ADUNAT , NISTE NEBUNI !!! CAND MAI VREI ASEMENEA POMENI DE LA RUSI , ADOPTA ALTA TACTICA : FII VICLEANA , CE DRACULUI , DOAR ESTI FEMEIE , S-AU CEL PUTIN ,LA PRIMA VEDERE , ASA PARI !!! SPUNE CU O PRIVIRE PUTIN UMILA , ''''''' ROG TRUPELE RUSIEI , SA .........''''''' !!! S-AU : ''''''' APELEZ LA BUNAVOINTA CONDUCATORILOR MILITARI RUSI , SA .......... '''''''' !!! CE-I ASA DE GREU ??? SANT DOAR NISTE VORBE , PANA TE TREZESTI CU SACII IN CARUTA !!! DUPA AIA , POTI SA LASI LOC IN VIITOR , PENTRU SALVAREA ALTOR CIVILI SI RANITI , SPUNAND : ''''''' MULTUMIM ARMATEI RUSE , PENTRU ......... ''''''' !!! ASA , VEI SALVA MII SI MII DE VIETI OMENESTI , CA RUSULUI AI PLACE SA-I VORBESTI FRUMOS , SA-L GADILI LA URECHE !!! IN LOC DE ASTA , TU '''''' LE CERI SI LE MAI ORDONI SI ZIUA CAND EI TREBUIE SA FACA DE URGENTA , CE LE PORUNCESTI TU !!! ASTAZI ''''''' !!! DE PARCA TU ESTI CONDUCATOAREA SUPREMA , A TRUPELOR RUSE !!! CREZI CA AIA , OR SA CADA DE URGENTA IN GENUNCHI INAINTEA TA , SI OR SA ZICA : ''''''' IESTI , TAVARASI KOMANDIR ''''''' !!! IMEDIAT , OR SA TE ASCULTE !!!!!!!!!!

    Blonda asta merita atentia golanilor din Pantelimon. Razboiul nu inseamna ca nu se poate bucura de viata. Sigur, mai soune cretinisme ca astea de mai sus, dar se pot remedia dupa o zgaltiala corespunzatoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb