Ucraina spune că Rusia a lansat mai multe rachete hipersonice Zircon asupra Kievului în acest an

F.D.
Internaţional / 1 aprilie

Ucraina spune că Rusia a lansat mai multe rachete hipersonice Zircon asupra Kievului în acest an

Rusia a utilizat cinci dintre noile sale rachete hipersonice Zircon pentru a ataca Kievul de la începutul anului, a declarat luni administraţia militară a capitalei ucrainene, relatează Reuters.

Acestea fac parte din cele peste 180 de atacuri cu rachete şi drone lansate de Rusia asupra capitalei ucrainene în primele trei luni ale anului în curs, a precizat administraţia într-o postare pe Telegram.

Rachetele Zircon, cu lansare de pe mare, au o rază de acţiune de 1.000 km şi se deplasează cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, susţine Rusia. Potrivit analiştilor militari, viteza hipersonică a acestor rachete ar putea să însemne un timp de reacţie foarte redus pentru apărarea antiaeriană şi o capacitate de a ataca ţinte mari, adânci şi consolidate.

Preşedintele Vladimir Putin a confirmat - în discursul său anual către naţiune în 29 februarie - că Rusia a utilizat rachete Zircon în luptă, fără a preciza ce fel de ţinte au fost vizate. El a descris rachetele Zircon ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament fără egal de care dispune ţara sa.

Administraţia de la Kiev a indicat de asemenea că oraşul a fost lovit de la începutul anului de alte şase tipuri de rachete, inclusiv Kh-101, o rachetă de croazieră lansată din aer, De la 1 ianuarie până în prezent, 113 de astfel de rachete au fost lansate asupra capitalei ucrainene.

Rusia a lansat de asemenea de la începutului anului asupra Kievului 11 rachete Kinjal, un alt tip de armă hipersonică, care se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului.

Moscova nu a făcut deocamdată niciun comentariu. Rusia anunţă în mod regulat atacuri cu rachete asupra Ucrainei împotriva a ceea ce spune că sunt ţinte militare şi energetice, deşi unele rachete au lovit şi clădiri civile.

În ultimele două săptămâni, Rusia şi-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acţiune asupra infrastructurii energetice şi de gaze din Ucraina, provocând pagube semnificative şi pene de curent în mai multe oraşe mari.

Moscova a încercat să lovească numeroase obiective politice, militare şi de producţie din Kiev în cei peste doi ani de război pe scară largă împotriva Ucrainei, notează Reuters.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Noi am fost informati ,inca din vara anul 2022,

    de presa libera, fara propaganda din occident, 

    ca rusii nu au arme, 

    oare le-a vandut actorasul planetar,cateve rachete,

    la un pret mare ca rusii sa intre in faliment financiar ?  

    1. Noi am fost informati din Februarie 2022 ca mujicii nu ataca Ucraina, ca fac exercitii anuale cu Belarus-ul, apoi ca nu sunt in razboi cu Ucraina, e o Operatiune Militara Speciala care dureaza 3 zile…si restul, ani:-)

    De unde rachete?! Au bombardat cu frigiderele furate din Ucraina...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb