UCRAINA: Zelenski nu doreşte o încetare a focului cu Rusia fără o recuperare a teritoriilor pierdute

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 iulie 2022

Zelenski nu doreşte o încetare a focului cu Rusia fără o recuperare a teritoriilor pierdute

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că o încetare a focului cu Rusia fără a revendica teritoriile pierdute nu ar face decât să prelungească războiul, potrivit unui interviu publicat ieri de The Wall Street Journal, relatează Reuters, conform Agerpres.

El a avertizat că o încetare a focului care permite Rusiei să păstreze teritoriile ucrainene capturate de la invazia din februarie ar încuraja doar un conflict şi mai extins, dând Moscovei oportunitatea de a se pregăti pentru runda următoare.

Zelenski a vorbit şi despre sistemele de rachete de artilerie (HIMARS) furnizate de SUA, apreciind că "furnizările occidentale de HIMARS, deşi fac o diferenţă materială, sunt mult mai mici decât ceea ce are nevoie Ucraina pentru a inversa valul".

"Îngheţarea conflictului cu Federaţia Rusă înseamnă o pauză care oferă Federaţiei Ruse o perioadă de răgaz", notează Wall Street Journal.

"Societatea crede că toate teritoriile trebuie să fie eliberate mai întâi şi apoi putem negocia ce să facem şi cum am putea trăi în secolele următoare", a subliniat preşedintele ucrainean.

"O nevoie mai presantă sunt sistemele de apărare antiaeriană care ar putea să împiedice Rusia să lanseze atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune asupra unor oraşe paşnice la sute de mile de linia frontului", a adăugat Zelenski.

Referindu-se la acordul semnat cu Rusia pentru redeschiderea exporturilor de cereale, Zelenski a spus: "Concesiile diplomatice făcute Moscovei ar putea stabiliza oarecum pieţele, dar ar oferi un

răgaz şi ar avea un efect de bumerang".

Rusia şi Ucraina au semnat ieri un acord de referinţă pentru a redeschide porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de cereale, crescând speranţa că aceasta va contribui la diminuarea crizei alimentare internaţionale agravate de invazia rusă, notează Reuters.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ucraina,a pierdut 20% din teritoriul sau,datorita razboiului declansat impotriva ei de catre DICTATORUL PUTIN. Romania,a pierdut si ea cam 25 % din teritoriul sau,fara a fi in razboi cu cei care au primit in dar TRANSILVANIA de la TRADATORII neamului ROMANESC,adica POLITICIENII romani. JOI,a fost in vizita in REPUBLICA AUTONOMA MAGHIARA TRANSILVANIA,presedintele acestei republici,VICTOR ORBAN.Intrucat conducatorii Romaniei nu au primit vizele de intrare in TRANSILVANIA,ORBAN,a fost primit de ministrul sportului din Romania,maghiarul NOVAC,deoarece acesta fiind maghiar,nu are nevoie de VIZA. La primirea presedintelui ORBAN,s-a intonat noul IMN al Republicii TRANSILVANIA,adca IMNUL SECUIESC .Aceasta vizita,a fost prilejuita de meciul de fotbal al echipei de fotbal maghiare SEPSI SFANTU GHEORGHE, pe noul stadiona construit de maghiari si care s-a bucurat de prezenta noului PRESEDINTE al TRANSILVANIEI ORBAN.Maine,echipa NATIONALA de fotbal a PATRIEI MAMA a SEPARATISTILOR MAGHIARI din TRANSILVANIA,v-a disputa un meci de fotbal in capitala REPUBLICII MAGHIARE TRANSILVANIA cu REPREZENTATIVA de fotbal a REPUBLICII MAGHIARE TRANSIVANIA . Iata ca daca UCRAINA isi pierde TERITORIILE in urma unui RAZBOI declansat de TERORISTII RUSI,Romania,isi cedeaza un important TERITORIU de BUNA VOIE SI NESILITA DE NIMENI.Oare Romania,isi v-a pierde si alte TERITORII cum ar fi DOBROGEA predata BULGARIEI si BANATUL CEDAT SERBIEI.? Vom trai si vom vedea.!

    1. Cela aratate de mine in comentariul de mai sus,tocmai ce a fost confirmat ieri de seful UDMR KELEMEN HUNOR care cere UE,sa apere IDENTITATEA noilor asazise TINUTURI ale MINORITATILOR,adica ,ROMANIA sa devina in cel mai bun caz,REPUBLICA FEDERALA. BRAVOS NATIUNE.!

    Vrabia malai viseaza! Adica, ne spune circarul Zele, ca el si papusarii din spatele lui vor lupta pana la ultimul ucrainean pt niste obiective iluzorii, imposibil de atins, cu toate armele pe care le-au primit si pe care le vor primi de la occidentali! Si apropo, unele dintre aceste arme sunt vandute de catre unii soldati ucrainieni, direct unor membrii ai GRU, astfel ca rusii vor putea afla si unele secrete ale tehnologiei militare vestice!

    Rusia a avut o strategie militara de groaza in Ucraina. Si Zelinski sa fie multumit ca incompetenta comandantilor rusi sau tradarea lor l-a salvat in primele zile ale invaziei.

    Bunaoara, frontul sudic a fost deschis in 2014 de separatisti si se afla la declansarea invaziei oarecum stabilizat. Rusia nu avea ce sa caute acolo sau trabuia sa se ocupe mai tarziu de acel teritoriu.  

    Rusii ca sa castige razboiul, nu numai ca nu trabuiau sa se retraga de la Kiev, ci trabuiau sa atace cu toate fortele capitala, sa o cucereasca si sa-l captureze pe Zelinski. 

    La rusi probabil ca a existat un tradator care a negociat retragerea pe care astazi Putin o regreta si care astazi ii da posibilitatea lui Zelinski sa braveze, uitand cand se plangea ca "maine nu o sa mai fiu aici"  

    Ucraina ar trebui sa negocieze cu rusii si, nu numai cu rusii, ci si cu ungurii, polonezii, slovacii, romanii, ca are teritorii de la toti

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb