Ucrainenii susţin că se află într-o ofensivă victorioasă

Ucrainenii susţin că se află într-o ofensivă victorioasă

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 - 16 septembrie 2022

Actualizare Forţele armate ale Ucrainei au eliberat peste 300 de aşezări în regiunea Harkov

Ukrinform- Harkov- În regiunea Harkov, peste 300 de aşezări au fost eliberate în timpul celei mai recente contraofensive a Forţelor Armate ale Ucrainei.

Este potrivit ministrului adjunct al Apărării, Hanna Maliar, care a vorbit cu reporterii din oraşul deocupat Balaklia, relatează Ukrinform.

"Operaţiunea de eliberare a regiunii Harkov a durat câteva zile şi trebuia să dureze la fel de mult. Şi din 6 septembrie, aproximativ 3.800 de kilometri pătraţi, peste 300 de aşezări şi aproximativ 150.000 dintre oamenii noştri au fost eliberaţi de ocupaţie, unde au fost de fapt ţinuţi ostatici", a spus Maliar.

Viceministrul apărării a menţionat că operaţiunea este în desfăşurare şi va continua până la eliberarea completă a regiunii Harkov. Nu vor fi dezvăluite detalii despre misiunea în curs.

Ea a menţionat că a fost impresionată de rezistenţa şi spiritul ucrainenilor, deoarece ruşii i-au lipsit pe locuitorii teritoriilor ocupate de orice comunicare cu lumea exterioară.

"Li s-a spus că nu mai există Ucraina, că există deja un alt preşedinte în Ucraina şi că Ucraina nu va veni în ajutorul lor. Dar toţi au aşteptat neclintiţi, crezând că Forţele Armate vor veni şi îi vor elibera", a spus Maliar.

După cum s-a raportat, aproape o treime din regiunea Harkov a fost capturată temporar până la începutul lunii septembrie. În timpul ofensivei pe scară largă a Forţelor Armate ale Ucrainei, oraşele Balaklia, Izyum, Kup'iansk şi Vovchansk, precum şi satele Velikiy Burluk şi Dvorichna şi aşezările din comunităţile Derhachiv şi Zolociv au fost deja eliberate.

---

Actualizare Responsabilii ruşi îşi evacuează familiile din Crimeea şi sudul Ucrainei

Ukrinform- Crimeea- Reprezentanţii "autorităţilor" ocupaţiei ruse îşi evacuează de urgenţă familiile din Crimeea ocupată temporar, dar şi din sudul Ucrainei.

Acest lucru se spune într-un raport emis de Direcţia Principală de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit Ukrinform.

"Acţiunile de succes ale apărătorilor ucraineni obligă aşa-numitele autorităţi din Crimeea ocupată temporar şi din sudul ţării noastre să-şi mute de urgenţă familiile pe teritoriul Federaţiei Ruse", se arată în raport.

Potrivit datelor de informaţii, în ciuda încercărilor ruşilor de a asigura populaţia de siguranţa şederii lor în peninsulă, reprezentanţii administraţiei de ocupaţie, angajaţii serviciului federal de securitate şi comandanţii unor unităţi militare încearcă în secret să-şi vândă casele şi îşi evacuează de urgenţă rudele din Crimeea.

De asemenea, s-a stabilit că ocupanţii au interzis încheierea de acorduri privind cumpărarea şi vânzarea imobilelor, au introdus restricţii privind circulaţia peste Podul Crimeei şi încearcă în toate modurile să închidă accesul la informaţii despre acţiunile contraofensive ale apărătorilor ucraineni.

După cum a raportat Ukrinform, începând cu 12 septembrie, forţele ucrainene au avansat cu 12 kilometri pe teritoriul ţinut de ruşi în sudul Ucrainei şi au eliberat 13 aşezări de ocupanţii ruşi.

În ultimele două săptămâni, peste 1.800 de soldaţi ruşi au fost eliminaţi, două avioane şi două elicoptere au fost doborâte în direcţia sud.

---

Actualizare - Trei civili aruncaţi în aer de minele terestre în timp ce părăseau satul eliberat din regiunea Harkov

Ukrinform- Harkov- Trei persoane au fost ucise şi o altă persoană a fost rănită în exploziile minelor din satul eliberat Makarove din comunitatea Zolociv, regiunea Harkiv.

Viktor Kovalenko, şeful comunităţii Zolociv, a declarat despre acest lucru pentru ziarul local Zoria, relatează Ukrinform.

"Este foarte periculos în Makarove şi Turove, armata nici măcar nu a permis să fie livrate mărfuri umanitare acolo, deoarece totul este minat. Nu ştiu cât va dura să deminaţi drumurile de acolo. Avem consecinţe rele. Ieri, trei persoane au murit în Makarove şi o persoană a fost rănită - au vrut să plece pe drumul de pământ. Vă fac apel să vă abţineţi de la a călători în aceste locuri", a spus Kovalenko.

După cum s-a raportat, comunitatea Zolociv, care este bombardată constant. Este o comunitate de graniţă, două dintre satele sale - Turove şi Makarov, fiind sub controlul trupelor ruse. Potrivit administraţiei militare a districtului Bohodukhiv, la 5 septembrie, 63 de locuitori ai comunităţii Zolociv au fost ucişi, iar peste 1.340 de clădiri au fost avariate sau distruse.

---

Actualizare - Regiunea Harkov a fost lăsată fără energie electrică din cauza bombardamentelor ruseşti

Ukrinform - Harkov - Oraşul Harkov şi regiunea Harkov au rămas fără electricitate, deoarece linia de transport de rezervă a fost scoasă din funcţiune în urma bombardamentelor ruseşti, potrivit Directorului adjunct al Administraţiei Prezidenţiale ucrainene, Kyrylo Tymoshenko.

"Tocmai am primit informaţii că oraşul Harkov şi regiunea Harkov au rămas fără electricitate. Linia de transport a energiei electrice de rezervă, care asigura furnizarea de energie electrică pentru localităţi, a ieşit din funcţiune. Acum toate eforturile sunt concentrate pentru a elimina problema. Voi raporta rezultatele mai târziu", a scris Tymoshenko.

---

Actualizare - Armata ucraineană a eliminat 53.000 de soldaţi ruşi

Ukrinform - Kiev - Rusia a pierdut peste 53.000 de soldaţi de la începutul războiului din Ucraina, potrivit unui anunţ făcut de Statul Major Ucrainean.

Între 24 februarie 2022 şi 13 septembrie 2022, pierderile totale în luptă ale inamicului au inclus şi 2.175 tancuri (+7 în ultima zi), 4.662 vehicule blindate de luptă (+22), 1.279 sisteme de artilerie (+10), 311 rachete cu lansare multiplă sisteme, 165 sisteme de luptă antiaeriană (+3), 244 avioane (+1), 213 elicoptere, 3.469 autovehicule şi rezervoare de combustibil (+6), 15 nave/ambarcaţiuni de război, 904 vehicule aeriene fără pilot (+1), 117 speciale unităţi de echipamente. Un total de 233 de rachete de croazieră inamice (+17) au fost doborâte.

---

Actualizare - Ruşii au lansat un atac cu baterii Uragan asupra Nicopolului

Ukrinform - Nicopol - Ruşii au lansat un atac cu baterii MRLS de tip Uragan asupra oraşului Nicopol din regiunea Dnipropetrovsk.

"Conform informaţiilor Serviciului de Stat de Urgenţă, ruşii au bombardat Nicopolul cu ​​muniţii cu dispersie Uragan MLRS", a postat Yevhen Yevtushenko, şeful administraţiei militare districtuale Nikopol, pe Telegram.

---

Actualizare - Forţele aeriene ucrainene au lansat ieri nouă lovituri asupra ruşilor

Ukrinform - Kiev - Ieri, Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei au lansat nouă lovituri asupra forţelor inamice, potrivit unui anunţ făcut de Statul Major Ucrainean.

---

VOLODIMIR ZELENSKI: "De la începutul lunii septembrie, luptătorii noştri au eliberat peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat luni că, de la începutul lunii septembrie,armata ucraineană a eliberat deja peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul ţării.

"De la începutul lunii septembrie şi până astăzi, luptătorii noştri au eliberat deja peste 6.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei - în est şi sud. Înaintarea trupelor noastre continuă", a declarat luni liderul de la Kiev, conform site-ului Preşedinţiei ucrainene.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. ...

    1. Russia e victorioasa si cand ia bataie, o ia cu stil......

      Nu cunosc nici o alta camarila de mincinosi mai mari decat conducatorii Rusiei. Atata cinism si minciuna n-am vazut la nimeni. Intr-adevar sunt penibili cand pierd groazniic si explica ca retragerile sunt ,,semne de bunavointa,retrageri strategice,etc.” Iluzia de putere mare si a doua mare putere militara a lumii tot americanii si englezii le -au dat-o in al doilea razboi mondial cand i-au ajutat sa invinga Germania(care akunsese in Moscova). Ajutati de ei au ajuns in Berlin trecand prin teritorii in care n-ar fi ajuns niciodata si pe care ulterior s-au pus stapani,ca o pecingine . Tot americanii si englezii(si binenteles restul Europei) ii vor pune acum cu botul pe labe de nu-si vor mai revenii zeci de ani !

    Daca rusii pierd inseamna ca pericolul rus e doar o mare minciuna a propagandei americane pentru a'si vinde fierul vechi in Europa de Est traumatizata dupa tranzactia de la Yalta.

    1. Daca citesti istoria Rusiei ai sa realizezi ca secole de-a randul nu au facut altceva decat sa atace tarile vecine,sa macelareasca populatia cotropita si sa populeze teritoriile cucerite cu mujicii lor, de cele mai multe grupat in zone strategice sau bogate in zacaminte naturale . Nu exista popor din jurul Rusiei sa nu fi fost afectat de aceasta hoarda de orci!

      ,,Fierul vechi”pe care il vand americanii are inca valoare. Uite ca 20 de Himarsuri americane au facut mai mult decat sutele de MLSR-uri (Uragane” rusesti. Este adevarat ca in prostie rusii nu pot fi egalati. Si nici in minciuni si barbarismul aratat atat inamicilor dar si propriilor cetateni !

      Corect.

      Din rusia facea parte și ucraina ,deci și ei sunt cotropitori,au în sange sa acapareze teritorii

    Criza economica europeana,

    scăderea nivelului de trai european, 

    și coșmarul săracilor, 

    pentru războiul celor care vor sa

    vândă armament ptr. PROFIT??!!  

    1. Merita! Eu sunt pregatit sa fac sacrificii economice,desi sunt un om care traieste de pe o luna pe alta,astfel incat sa scapam de dependenta fata de Rusia! Jos cu Putin si cu tot regimul lui odios! Dupa ce vom scapa de acest mare dusman al Europei si vom avea in sfarsit relatii de buna vecinatate cu Rusia sau cu ce va mai ramane din ea,atunci sunt convins ca pentru Europa vor veni vremuri bune,cu pace si prosperitate!

      ce (...) ești,noi nu am fost dependenți de rusi,din cauza unor idioți ca voi o sa ajungem mai rău ca în vremea lui ceașcă,ala mult criticat de voi terfelistii,ce va mai vaitati ca a-ți dus-o rău pe vremea lui ,am impresia ca toți care au criticat pe Ceaușescu sunt mai rai ca el

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb