Udrea: Statul pierde în continuare foarte mulţi bani din cauza turismului la "negru"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 26 august 2011

Udrea: Statul pierde în continuare foarte mulţi bani din cauza turismului la "negru"

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turis-mului, Elena Udrea, a declarat, ieri, în localitatea hunedoreană Lupeni, că statul pierde, în continuare, foarte mulţi bani din cauza turismului "la negru". Domnia sa a precizat: "Statul pierde foarte mult în continuare din cauza turismului la negru. Nu toţi cei care lucrează în turism înţeleg că trebuie să lucreze respectând legea, că trebuie să plătească taxe şi impozite", a declarat Elena Udrea.

Potrivit sursei citate de Mediafax, în aceste condiţii este dificil ca statul să susţină mai multe investiţii în turism atât timp cât activitatea turis-tică şi numărul real al turiştilor nu sunt declarate. "Este greu şi pentru stat să suporte investiţiile atâta vreme cât sprijinul statului nu se întoarce înapoi, nu se încasează atât de mult din turism la bugetul statului încât să ne permitem investiţii în mai mari în turism. Peste tot există activitate nedeclarată, atât în agroturism şi zonele rurale, dar şi prin nedeclararea numărului de turişti, în special în hoteluri din toate zonele ţării", a spus ministrul.

Guvernul vrea să reducă TVA la 9% pentru alimentaţia din turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, ieri, că în Guvern se poartă discuţii pentru reducerea TVA pentru alimentaţia din turism la 9%. Potrivit ministrului Elena Udrea, Guvernul ia în calcul micşorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) în ceea ce priveşte alimentaţia în turism pentru a veni în sprijinul investitorilor.

"Există acum o discuţie în Guvern pe care am avut-o ieri (miercuri - n.r.), prin care încercăm să aducem TVA-ul de 9 la sută şi în alimentaţia din turism. Astăzi, TVA-ul în turism este 9 la sută însă numai pentru partea de cazare şi mic dejun. Există o solicitare mai veche a indus-triei de turism ca şi pentru res-tul alimentaţiei din turism (TVA - n.r.) să fie 9 la sută. Dacă din calculele Ministerului Finanţelor reiese că putem suporta o astfel de micşorare a TVA-ului o vom face", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a afirmat că reducerea TVA la alimentaţia din turism ar încuraja investitorii privaţi să îşi facă pensiuni şi să devină parteneri în marile proiecte finanţate în domeniile schiabile şi nu numai.

Udrea a semnat în Valea Jiului contracte pentru proiecte de peste 68 de milioane de lei

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, ieri, contracte pentru mai multe proiecte de investiţii, în valoare totală de peste 68 de milioane de lei, vizând infrastructura rutieră, sisteme de supraveghere video şi modernizarea unor unităţi medicale pentru municipiile Petroşani şi Lupeni, precum şi pentru oraşul Uricani.

Ministrul Udrea a declarat că implementarea acestor proiecte, alături de celelalte aflate în derulare în domeniul turismului, va duce la creşterea calităţii vieţii oamenilor din această zonă a ţării şi la crearea de noi locuri de muncă.

"Avem proiecte mari de dezvoltare a infrastructurii, construire, reabilitare şi modernizare de drumuri, canalizare, infrastructură turistică. Sunt soluţii pentru ca oamenii din această zonă să aibă locuri de muncă şi să se poată susţine singuri. Semnăm proiecte cu finanţare eropeană, iar banii aceştia, în mod cert, vor ajuta la creşterea calităţii vieţii, vor face mai atractiv oraşul. Dacă reforma în domeniul sănătăţii a presupus închiderea sau transformarea în cămine de bătrâni sau centre de permanenţă a unor unităţi medicale, programele europene prin POR vin să sprijiine dotarea unităţilor medicale, chiar într-un context economic fragil", a declarat Udrea.

În municipiul Lupeni, ministrul a semnat, alături de primarul PSD Cornel Resmeriţă, un proiect de reabilitare a Palatului Cultural, în valoare de 9.124.522,87 lei, unul de supraveghere video a localităţii, în valoare de 832.452,81 lei, şi unul de reabilitare şi modernizare a unor străzi, în valoare de 33.199.199,83 lei.

La Petroşani, unde primar este democrat-liberalul Tiberiu Iacob-Ridzi, Udrea a semnat un proiect pe fonduri europene în valoare de 18.767.254, 96 lei pentru reabilitarea, modernizarea şi achiziţionarea de echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenţă Petroşani.

O altă localitate pentru care ministrul a semnat un contract de finanţare este oraşul Uricani, condus de social-democratul Dănuţ Buhăescu. Proiectul de modernizare, reabilitare şi dotare cu echipamente de specialitate a cabinetelor care funcţionează la Uricani, aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni, are o valoare de 6.473.713,09 lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. SI CINE O IMPIEDICA PE D-NA UDREA SA IA MASURI!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb