UE a ajuns la un acord asupra unui card european pentru dizabilitate

F.D.
Internaţional / 9 februarie

UE a ajuns la un acord asupra unui card european pentru dizabilitate

Uniunea Europeană (UE) a ajuns la un acord asupra unui ''card european pentru dizabilitate'' ce va permite, în toate cele 27 de state ale UE, acelaşi tratament preferenţial în mijloacele de transport, la manifestaţiile culturale, muzee sau centre sportive, a anunţat vineri Parlamentul European, relatează AFP.

"Persoanele cu dizabilităţi aşteptau această legislaţie cu nerăbdare", a comentat eurodeputata slovacă Lucia Duris Nicholsonova, raportoare a textului şi membră a grupului parlamentar Renew (centrist).

"Acest card trece dincolo de simpla facilitare a deplasărilor: ea încarnează angajamentul UE de a garanta libera circulaţie pentru toţi europenii", a adăugat ea.

Eliberat şi reînnoit în mod gratuit, noul "card european pentru dizabilitate" va fi în format fizic şi, atunci când va fi posibil, în format digital.

De asemenea, "cardul european de staţionare" (parcare) va fi de acum armonizat şi extins în mod constrângător în toate cele 27 de state membre, înlocuind actualul card înfiinţat de o parte dintre state pe bază voluntară.

"Pentru a remedia problemele legate de recunoaşterea non-sistematică în cadrul UE, acest card european de parcare ameliorat va fi eliberat după un model comun obligatoriu" şi "dotat cu dispozitive ce previn falsificarea şi frauda", subliniază Comisia Europeană.

Cele două carduri vor fi livrate în termen de 90 de zile, exceptând situaţia în care sunt necesare controale medicale mai lungi.

Acordul urmează să fie validat în mod oficial de Consiliu (statele membre) şi de Parlamentul European, înainte de a intra în vigoare. Atunci când directiva va fi transpusă în legislaţia naţională, statele vor fi obligate să impună amenzi şi să adopte măsuri corective în caz de încălcare.

Atunci când a propus legislaţia în septembrie anul trecut, Comisia a estimat că aceasta ar putea "facilita viaţa pentru circa 87 de milioane de persoane şi pentru familiile lor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb