UE a dat un prim aviz acordului de Brexit

Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2018

UE a dat un prim aviz acordului de Brexit

Cei 27 de membri ai UE au dat, ieri, o primă unde verde acordului divorţului negociat cu Londra, ţinta unor critici virulente în Regatul Unit, lansând astfel o ultimă săptămână de negocieri înaintea summitului excepţional de la Bruxelles, relatează AFP.

Negocierile nu s-au încheiat încă, iar cele două părţi trebuie ca de-acum să se pună de acord atât asupra naturii relaţiilor pe care le vor avea după Brexit, cât şi a perioadei maxime a tranziţiei avute în vedere după 30 martie 2019, în vederea pregătirii acestei "viitoare relaţii" cu contururi încă vagi.

Premierul britanic Theresa May este supusă unei presiuni puternice în Regatul Unit, unde criticii săi îi cer să îmbunătăţească acordul de 585 de pagini încheiat de echipele de negociatori în vederea organizării despărţirii.

Cei 27 şi-au exprimat susţinerea politică faţă de acest text, care prevede încheierea tuturor socotelilor financiare pe care regatul le are de achitat Uniunii. Documentul conţine, de asemenea, măsuri controversate în vederea evitării unei frontiere fizice între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, potrivit news.ro.

"Prima etapă dificilă a trecut. Am reuşit să păstrăm unitatea Celor 27", şi-a exprimat satisfacţia ministrul austriac al Afacerilor Europene Gernot Blumel, după o reuniune cu omologii său europeni la Bruxelles.

"Trebuie să fim clari asupra faptului că acest acord, aşa cum este el acum pe masă, este cel mai bun acord posibil", a insistat premierul luxemburghez Jean Asselborn.

May a menţionat că săptămâna aceasta va fi una intensă de negocieri.

Îndemnată de către criticii săi să îmbunătăţească acordul provizoriu cu UE, ea a confirmat că negocierile rămase de purtat nu privesc tratatul retragerii, ci "declaraţia politică" cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi UE, care va fi ataşată acordului despărţirii.

"Mă aştept ca noi să elaborăm detaliile complete şi definitive ale cadrului care ne va susţine relaţiile viitoare", a apreciat May.

Partidul Laburist consideră că UE este dispusă să renegocieze acordul de Brexit

Secretarul pentru Afaceri al Partidului Laburist, Rebecca Long-Bailey, a declarat că Uniunea Europeană este dis-pusă să renegocieze acordul privind Brexitul cu partidul său, scrie Politico.

"Uniunea Europeană a renegociat multe acorduri în trecut şi cred că sugestia că nu ar renegocia este greşită. Două exemple sunt Tratatul de la Lisabona şi CETA", a spus Long-Bailey pentru BBC Radio Today.

Comentariile ei vin după ce cancelarul german Angela Merkel a declarat că "nu există nicio şansă" să se facă schimbări majore la acord, iar negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, a afirmat că blocul european "are o datorie" să rămână ferm privind liniile roşii.

Long-Bailey a declarat că firmele "nu primesc uniunea vamală permanentă pe care au cerut-o", adăugând că Partidul Laburist nu va susţine acordul în forma sa actuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb