UE ia în considerare amânarea Brexitului până în 2021

P.E.
Internaţional / 25 februarie 2019

UE ia în considerare amânarea Brexitului până în 2021

Brexitul ar putea fi amânat până în 2021 conform planurilor unor oficiali UE, conform unor surse citate de The Guardian.

O extindere majoră a perioadei de negocieri devine o idee din ce în ce mai populară printre oficialii UE în situaţia în care Camera Comunelor din parlamentul britanic va continua să respingă acordul premierului Theresa May şi va veni o astfel de cerere din partea britanicilor.

Înlocuirea perioadei de tranziţie de 21 de luni cu o perioadă în care Marea Britanie ar continua să fie membru UE ar permite celor două părţi să îşi dezvolte planurile pentru viitoarea relaţie pentru a putea trece astfel peste aşa-zisa "plasă de siguranţă" din actualul acord al Brexitului.

UE este hotărâtă să evite să ofere o extindere scurtă doar pentru a ajunge în aceeaşi situaţie în vară dacă guvernul britanic nu va obţine susţinerea parlamentului.

"Dacă liderii văd rostul unei extinderi, ceea ce nu este sigur având în vedere situaţia din Marea Britanie, va avea loc o extindere lungă pentru a ne asigura o perioadă decentă pentru a rezolva problemele majore", a afirmat un diplomat UE.

"O extindere de 21 de luni are sens pentru că ar acoperi perioada bugetului UE şi ar face lucrurile mai uşoare. Dacă liderii nu sunt deja extenuaţi de Brexit şi o extindere de trei luni nu va fi suficientă, mă aştept să aibă loc o extindere de 21 de luni. Este o variantă discutată la Bruxelles. Martin Selmayr (secretarul general al Comisiei Europene) este un susţinător al acestei idei, printre alţii", a adăugat diplomatul.

Oficialii UE sunt exasperaţi de felul în care May gestionează Brexitul iar tot mai mulţi consideră că şansele unui Brexit fără acord "sunt de peste 50%".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrăjeală, nu se înțeleg la parai...))) totuși, care este adevărul motiv al brexit? Poate ne explică dl. Rechea Călin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb